Scene de groază la Timișoara. Morții sunt identificați pe Stadionul CFR, într-un TIR cu remorcă frigorifică

Scene de groază la Timișoara. Morții sunt identificați pe Stadionul CFR, într-un TIR cu remorcă frigorifică
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Spitalele COVID din țară nu mai fac față numărului mare de decese înregistrate în rândul persoanelor infectate cu coronavirus. După ce în curtea unei unități sanitare din București a fost instalată o morgă mobilă, o soluție similară a fost improvizată și la Timișoara, unde numărul îmbolnăvirilor și al deceselor a crescut dramatic.

Potrivit Libertatea, trupurile neînsuflețite ale pacienților Covid care au pierdut lupta cu boala sunt ținute în remorca frigorifică a unui TIR, pe Stadionul CFR. Acolo se face identificarea de către familii. Toată procedura are loc chiar în fața gradenelor de pe stadion.

Spitalul Victor Babeş a încheiat un contract de 81.000 lei pentru ca persoanele decedate de COVID să fie duşi într-o remorcă de TIR pe post de morgă, amplasată pe stadionul CFR. Acesta are o capacitate de 150 de locuri. “E cea mai civilizată soluție”, explică managerul Cristian Oancea, pentru Libertatea. Acesta a explicat că morga spitalului e mică.

La acesta se adaugă un alt contract, cu aceeași firmă – SC Casa Funerară Octavian și Adi SRL -, pentru aceleași servicii funerare în cazul altor 20 de victime, mai scrie Libertatea.

Sursa foto: libertatea.ro

 

Image