fbpx

Timișoara iese din carantină. Propunerea de prelungire a măsurii a picat la vot, în CJSU

Timișoara iese din carantină. Propunerea de prelungire a măsurii a picat la vot, în CJSU

Image
Image

Timişoara şi cele patru comune limitrofe vor ieşi, la noapte, din carantina instituită în urmă cu două săptămâni. Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a respins, aseară, propunerea de prelungire a acestei măsuri pentru încă șapte zile.

"În urma analizelor de risc efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi a avizelor emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică, astăzi (sâmbătă - n.r.), Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc, pentru o perioadă de 7 zile. În urma votului exprimat, în cadrul CJSU Timiş s-a votat cu 20 de opţiuni pentru, 9 abţineri şi 9 voturi împotrivă, astfel că prelungirea măsurilor de carantinare pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesară de 2/3 dintre membrii prezenţi pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare", a anunţat Prefectura Timiş.

“În CJSU Timiș a fost eliminată măsura nedreaptă a punerii în carantină a Timișoarei și a zonei periurbane. Deși am luat poziție fermă împotriva carantinei formale și inutile, și acum, și în urmă cu 2 săptămâni, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristețe și multă părere de rău pentru stresul pus pe copii și părinți, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creștere.

Însă e important să privim spre viitor. Distanțarea fizică trebuie respectată, iar purtarea măștii și regulile de igienă tratate cu cea mai mare seriozitate. Vă încurajez să vă vaccinați și să respectați restricțiile rămase în vigoare. Nu sunt adeptul amenzilor, cred în respectarea din convingere a regulilor, iar aceasta este o ocazie să arătăm că timișorenii nu au nevoie de amenințări ca să respecte măsurile legale.

Pe lângă apelul către voi, cetățenii, fac apel și către Primăria Timișoara și Prefectură, să prezinte un plan coerent și inteligent de măsuri împotriva Covid-19. Eu sunt disponibil, ca întotdeauna, pentru colaborare interinstituțională și ajutor, acolo unde este nevoie”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș, după ședința CJSU.

Analiza de risc întocmită de Direcţia de Sănătate Publică a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în Moşniţa Nouă şi Ghiroda, astfel că INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru acestea.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.