fbpx

Un cetățean obligă Primăria să-i refacă trotuarul

Un cetățean obligă Primăria să-i refacă trotuarul

Image
Image

Primăria din Lugoj trebuie să-i refacă trotuarul unui lugojean, după ce acesta a demonstrat în instanță, cu ajutorul unui expert în construcții, că reabilitarea trotuarelor cu dale s-a făcut fără o soluție care să împiedice apele meteorice să se scurgă în fundațiile imobilelor. Zeci de clădiri din centrul istoric al orașului se confruntă cu igrasie și infiltrații mari de apă, după ce în perioada 2012-2020, Primăria Lugoj a scos asfaltul de pe trotuare și a pus dale.

Potrivit lugojeanul.ro, Flavius Luca, un om de afaceri care a trăit mai mulți ani în America, a câștigat un proces împotriva Primăriei Lugoj, prin care obligă administrația locală să-i refacă trotuarul din fața casei. Proprietarul imobilului este mama omului de afaceri, iar în numele ei, Flavius Luca a dat Primăria în judecată, după ce a constatat că în urma lucrărilor de refacere a trotuarului, casa a început să aibă igrasie, mucegai, iar în beci au apărut infiltrații de apă.

„Administrația Lugojului ignoră o problemă importantă, care aduce prejudicii majore pentru o mare parte dintre proprietarii de locuințe, mai ales din centrul istoric al municipiului. Este de neînțeles lipsa de măsuri, mai ales că, în campania electorală, Claudiu Buciu, cel care câștigat alegerile pentru funcția de primar și echipa sa au folosit această temă și i-au reproșat fostului primar dezastrul”, arată Luca.

Este vorba despre refacerea trotuarelor cu dale, fără o soluție tehnică care să împiedice scurgerea apelor meteorice în fundațiile clădirilor. În Lugoj, sunt zeci de clădiri în această situație, care așteaptă o măsură concretă din partea administrației lugojene. Flavius Luca a dovedit cu ajutorul unui expert, desemnat de judecător, că societatea care a executat lucrările de dalare a greșit și i-a provocat pagube, din cauza lipsei unei soluții tehnice de izolare a scurgerii apelor meteorice.

Conform sursei citate procesul s-a încheiat cu o decizie definitivă și irevocabilă în 2021, dar Primăria nu a refăcut trotuarul, astfel că americanul din Lugoj a deschis un nou proces prin care a cerut penalități pentru întârziere. La sfârșitul lunii trecute, instanța s-a pronunțat și în acest proces și a decis ca, începând din 27 septembrie 2022, Primăria Lugoj să-i plătească proprietarului păgubit daune de 100 de lei pe zi, până la finalizarea lucrărilor de refacere a trotuarului.

Flavius Luca are mai multe clădiri care sunt în această situație și spune că, dacă Primăria nu va rezolva problema, va deschide proces pentru fiecare imobil în parte.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto lugojeanul.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.