fbpx

Un medic de numai 28 de ani, din Timișoara, care lucra în secție Covid, a fost găsit mort

Un medic de numai 28 de ani, din Timișoara, care lucra în secție Covid, a fost găsit mort

Image
Image

Un medic de numai 28 de ani din Timișoara s-a sinucis după ce a ieșit din tura de noapte. Echipajele de urgență au fost alertate duminică seară, în jurul orei 22.00, de mama acestuia, anunță Antena 3.

Tânărul era rezident la Spitalul Județean din Timișoara și de mai multă vreme lucra doar în secție Covid. Medicul și-ar fi injectat substanțe care se folosesc în secțiile de ATI, mai scrie sursa citată.

Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

În același timp, au apărut rezultatele proiectului pilot de evaluare a epuizării fizice și a stresului profesional în rândul cadrelor medicale de la Spitalului „Victor Babeș” Timișoara. Acesta a fost realizat pe un eșantion de aproape 250 de angajați ai unității sanitare, ceea ce reprezintă un procent semnificativ din numărul celor care lucrează în spitalul din linia întâi a luptei cu COVID-19. Participarea la evaluare a fost voluntară și anonimă, iar participanții au completat o serie de chestionare în care au răspuns la câteva întrebări. Studiul a demonstrat că 56,37% dintre medicii, asistentele medicale, infirmierele, brancardierii şi restul personalului chestionat au un nivel mediu sau ridicat de burnout, anunță Antena 3.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.