fbpx

Un om a fost decapitat cu drujba, în Timiș. Bărbatul ceruse ajutor la 112, dar polițistul l-a trimis să se culce

Image
Image

Scene de groază, într-o comună din Timiș.  Un bărbat de 44 de ani din Sânandrei a fost decapitat cu o drujbă de un individ de 32 de ani căruia se pare că îi vânduse o mașină.

Criminalul ar fi intrat peste victimă, tăind cu drujba ușa, și ar fi decapitat-o, pentru că vânzătorul nu ar fi vrut să-i returneze banii plătiți pe mașina de care nu era mulțumit, potrivit tion.ro.

Autorul faptei a fost găsit de polițiști pe o stradă din localitate, plin de sânge.

Crima s-a petrecut în noaptea de 30 spre 31 ianuarie, dar ancheta a ajuns în atenția publică după ce ar fi ieșit la iveală că, înainte de a fi ucisă, victima ar fi sunat de două ori la 112, să ceară ajutor, însă nu ar fi fost luată în seamă. „La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că o persoana a distrus cu o drujba ușa de acces a unui imobil de pe raza comunei Sânandrei. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, de 32 de ani, ar fi tăiat în zona capului un bărbat, de 45 de ani, cu o drujbă. Bărbatul, cercetat pentru omor calificat, a fost reținut pentru 24 de ore, iar în prezent este arestat preventiv, aflându-se în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I. P. J. Timiș. În urma comiterii faptei, conducerea I. P. J Timiș a declanșat verificări interne, privind activitățile specifice desfășurate ante și post eveniment, dar și cu privire la modul de acțiune al tuturor polițiștilor, de la momentul semnalării până la finalizarea cercetării la fața locului. În urma verificărilor, s-a stabilit ca în urma primului apel la 112, nu a fost direcționat echipaj la fața locului, de către dispecer. Ulterior, la al doilea apel, după 7 minute, a fost trimis un echipaj, care a constat omorul și a identificat și imobilizat autorul faptei. La data de 21 februarie a.c., conducerea I. P. J Timiș a declanșat cercetarea prealabilă față de polițist, totodată, fiind sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu, de către polițist”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș, citați de tion.ro.

Citând surse apropiate anchetei, site-ul stiripesurse.ro scrie că, înainte de a fi ucis, bărbatul a sunat la 112, iar apelul lui a fost redirecționat spre un polițist. Omul legii i-ar fi spus victimei să se ducă la somn pentru că sunetul de drujbă se aude de la vecini. Aceleași surse susțin că polițistul  care i-ar fi spus victimei să doarmă ar urma să fie mutat disciplinar de la 112, de altfel aceasta fiind unica sancțiune cu care s-ar putea alege.

Foto cu caracter ilustrativ

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.