fbpx

VIDEO 🎦 Unul dintre tinerii români care au cucerit titlul mondial la Robotică a murit, azi-noapte, într-un accident cumplit

VIDEO 🎦 Unul dintre tinerii români care au cucerit titlul mondial la Robotică a murit, azi-noapte, într-un accident cumplit

Image
Image

Un tânăr care făcea parte din echipa de robotică Delta Force din Arad, cea care a obținut titlul mondial în 2022,la campionatul organizat în SUA, a murit azi-noapte într-un accident rutier produs la Timișoara.

În accident au fost implicate mașina în care tânărul era alături de alte trei persoane și o autoutilitară de transport public, scrie Agerpres. Vestea a fost confirmată de mentorul echipei Delta Force, Corina Botoşan.

"Suntem şocaţi de vestea tristă pe care am primit-o, nu îmi găsesc cuvintele să îmi exprim durerea. Dănuţ era membru al Delta Force încă din al doilea an de existenţă a echipei, adică de mai bine de patru ani. Era un copil foarte dedicat şi pasionat de robotică şi era implicat în noul proiect FIRST Robotics, care va avea campionat luna viitoare la Istanbul şi unde suntem singura echipă participantă din România", a declarat joi, pentru Agerpres, Corina Botoşan.

Potrivit acesteia, Dănuţ Tol era membru Delta Force de când era elev în clasa a IX-a și plecase la Timişoara la studii, fiind student în primul an la Politehnică.

Două din cele nouă persoane implicate în accidentul de pe Bd. Corneliu Coposu, din Timișoara, și-au pierdut viața.

Dănuț Tol a făcut parte din echipa României care, anul trecut, a devenit prima ţară ce a detronat SUA în istoria de trei decenii a Campionatului Mondial de Robotică FIRST, la FIRST Tech Challenge World Championship 2022. La aceeași ediție, prahovenii de la InfO1 Robotics, echipa Colegiului Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești, au câștigat JUDGE Choice Award “Blast of Energy”.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa imagini: Info Trafic jud. Timiș

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.