VIDEO - Copac de 6 tone, mutat în Parcul Botanic din calea unei clădiri noi de la Spitalul Municipal

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Reprezentanții Primăriei Timișoara anunță că au desfășurat cea mai importantă operațiune de transplantare a unui copac din oraș: au mutat un arbore de peste șase tone din curtea Spitalului Municipal în Parcul Botanic.

Potrivit tion.ro, municipalitatea timișoreană construiește un nou buncăr de radioterapie pentru Spitalul Municipal, însă în calea noii clădiri se afla un arbore Tisa de peste șase tone. Oficialii PMT susțin că nu au fost constrânși să păstreze copacul și aveau chiar și aviz de tăiere, dar au decis să-l mute.
„A fost cea mai mare desfășurare de forțe pentru o operațiune de replantare a unui copac în Timișoara și posibil în România, deoarece copacul cântărește peste șase tone. Cu bucurie, Tisa e bine după o lună, în Parcul Botanic”, a anunțat viceprimarul Dan Diaconu.

Au lucrat la transplantarea copacului atât angajații Spitalului Municipal, cât și constructorul buncărului de radioterapie, dar și specialiști ai Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara și ai firmei contractate de municipalitate să întrețină spațiile verzi din oraș.

Sursă foto/video tion.ro.

Image
Image