fbpx

VIDEO Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. Zeci de pacienți de la Oncologie și Pediatrie au fost evacuați

VIDEO Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. Zeci de pacienți de la Oncologie și Pediatrie au fost evacuați

Image
Image

Plan roșu de intervenție activat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Timișoara, după ce un incendiu a izbucnit la Spitalul de Copii. Au fost evacuate peste zeci de persoane, 42 de pacienți și mămicile internate, dar și personal medical.

În jurul orei 1.00, copiii internaţi la Secţia de Oncologie – Hematologie, aflată la etajul 1, şi în cea de Pediatrie au fost treziţi din somn de fumul înecăcios care a inundat coridoarele şi o parte din saloane. Mamele micuţilor şi personalul medical au dat alarmă la numărul de urgenţă, scrie opiniatimisoarei.ro.

Cu sprijinul medicilor de gardă şi al asistentelor, au fost evacuați 42 de copii internaţi au fost evacuaţi de urgenţă, împreună cu mamele lor (41).  Pacienții au fost transferați la alte spitale.

Pompierii au descoperit că incidentul a fost cauzat cel mai probabil de un scurtcircuit produs la o staţie de tratare a aerului care a dus la topirea mai multor elemente din plastic ce au provocat degajarea însemnată de fum, mai notează sursa citată.

Staţia de tratare a aerului are aproximativ 10 ani vechime şi nu a creat probleme până acum. O anchetă a pompierilor va arăta cu exactitate dacă a fost vorba de o defecţiune a acesteia sau nu.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat în jurul orei 2.20. În cursul acestei dimineţi se va constitui o echipă mixtă care se va deplasa la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timişoara pentru a stabili cauză care a dus la degajarea de fum în interiorul spitalului.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.