fbpx

Zece cetăţeni afgani, cu vârste între 14 și 20 de ani, au fost prinși la frontiera cu Serbia

Image
Image

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa - judeţul Timiş au depistat zece tineri cetățeni afgani care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei. Aceștia erau călăuziți de un român  în vârstă de numai 19 ani.

Detaliile cazului au fost prezentate de autorități sâmbătă seară.

"În data de 09.10.2019, ora 23.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Moraviţa - judeţul Timiş au oprit pe comunicația DJ 588, în localitatea Şemlacu Mare, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 19 ani. În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat că în interior se aflau zece persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru care toţi au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei zece pasageri sunt cetățeni din Afganistan, dintre care patru adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani şi şase minori cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani", au explicat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Cetăţenii afgani au declarat autorităților române că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind preluaţi de român, din apropierea frontierei de stat. Ei intenţionau să ajungă, cu ajutorul acestuia, într-un stat din vestul Europei.                            

În cauză, cetăţenii afgani sunt cercetaţi pentru infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul autoturismului pentru trafic de migranţi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.