Luni, 30 Septembrie 2019 15:12

Vaccinurile anti-HPV și împotriva meningitei vor fi disponibile, dar nu vor fi decontate

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat achiziționarea a 20.000 de doze de vaccin anti-HPV și a precizat că pot fi cumpărate până la 300.000. Oficialul nu a oferit însă lămuriri despre măsura în care vaccinarea ar putea fi compensată.

Potrivit ministrului, dozele de vaccin vor fi disponibile în acest an și există discuții și pentru vaccinarea băieților.

„Chiar am avut o discuție în acest sens cu domnul profesor Rafila (preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila – n.r.), dânsul opiniează că este necesară și vaccinarea băieților, dar tot așa cum facem pentru fete, adică la solicitare, vom face și pentru băieți. Dacă există solicitări”, a afirmat ministrul, sugerând că vaccinul va fi oferit doar persoanelor care îl solicită, scrie 360medical.ro.

Și vaccinul pentru meningită va fi disponibil în România, dar fără a fi decontat.

Citiți și:  Vaccinurile ar putea intra pe lista tratamentelor compensate

„Teoretic ar fi trebuit să intre deja documentele la Agenția Națională a Medicamentului, pentru că producătorul și-a exprimat dorința de a intra (vaccinul – n.r) pe piața din România din această toamnă”, a precizat ministrul, subliniind că acest vaccin nu va fi decontat, întrucât nu face parte din Programul național de vaccinare al Ministerului Sănătății, mai notează sursa citată.

România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu alocă bani pentru vaccinarea anti-HPV. În prezent, vaccinarea anti-HPV este inclusă în Programul Național de Imunizare din România, la categoria “grupuri populaționale la risc”, însă nu este decontată.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.