Joi, 03 Octombrie 2019 10:22

Vaccinul antigripal care va fi administrat gratuit românilor nu poate fi folosit pentru copiii sub 3 ani. Ministerul Sănătății l-a cumpărat pentru că era mai ieftin

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gafă impardonabilă a oficialilor din Ministerul Sănătății care s-au ocupat de achiziția dozelor de vaccin antigripal ce vor fi administrate gratuit, în acest sezon, în țara noastră. Ele sunt destinate grupelor la risc, inclusiv copiilor până la 5 ani, notează Stirile ProTV. Cu toate acestea, vaccinul achiziționat de MS, pe criteriul preț, nu este recomandat copiilor sub 3 ani, scrie sursa citată.

Ministerul Sănătății a anunțat, zilele trecute, că a achiziţionat anul acesta 1.500.000 de doze de vaccin antigripal, cu aproximativ 200.000 mai multe faţă de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire. "Campania de vaccinare a MS se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi şi vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. În cadrul campaniei vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform Strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC", preciza informarea transmisă de Ministerul Sănătății la momentul respectiv.

În sezonul trecut, la nivel național au fost raportate peste 2.000 de cazuri de gripă, din care 199 de decese.

Sursa foto: captură stirileprotv.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.