Marți, 08 Octombrie 2019 11:44

Un medicament pentru diabet ar putea opri evoluția sclerozei multiple

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un medicament numit Metformină, care este prescris în mod frecvent pentru a trata diabetul, ar putea opri evoluția sclerozei multiple și chiar să repare nervii distruși, potrivit unui studiu al universității Cambridge, relatează Financial Times, citat de HotNews.

Profesorul Robin Franklin, care a condus studiul la centrul de cercetare MRC Cambridge Stem Cell Institute de la Universitatea din Cambridge, a spus că ”efectul dramatic și clar al metforminei” asupra șoarecilor de laborator cu simptome de scleroză multiplă ar conduce, anul viitor, la începerea testelor pe pacienți.

Societatea pentru Scleroză Multiplă, fundația care a co-finanțat proiectul, va cita rezultatele ca dovezi că evoluția sclerozei multiple poate fi oprită și va face un apel de strângere de fonduri pentru accelerarea noii cercetări.

Deși cercetătorii avertizează că rezultatele spectaculoase în studiile pe animale nu înseamnă neapărat că pot duce la un succes pe pacienții umani, profesorul Franklin este optimist că metformina va duce de asemenea la regenerarea mielinei. Echipa din Cambridge a cercetat metformina pentru că există dovezi că medicamentul poate întineri celulele umane.  Șoarecii cu simptome de scleroză multiplă s-au recuperat în mod remarcabil când li s-a administrat metformină.

”Teste clinice ar trebui să aibă loc foarte repede, având în vedere că deja este un medicament prescris și este un medicament sigur”, a spus Franklin.

Foto: MorgueFile.com

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.