Vineri, 15 Noiembrie 2019 15:01

Ministerul Sănătăţii: Vaccinarea gratuită antiHPV va demara în luna ianuarie a anului 2020. Primele 20.000 de doze de vaccin vor fi distribuite medicilor săptămâna viitoare

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Sănătății a anunțat că a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin antiHPV, iar primele 20 000 de doze vor fi distribuite începând de săptămâna viitoare la direcțiile de sănătate publică.

De asemenea, Acordul Cadru încheiat de MS cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani prevede ca numărul dozelor de vaccin să poată fi suplimentat până la 2 100 000, în funcție de cerere și derularea campaniei de vaccinare.

Potrivit sursei citate, campania de vaccinare va fi precedată de o campanie de informare și conștientizare a publicului cu privire la pericolul reprezentat de HPV și protecția oferită de vaccin, precum și de susținere a medicilor și farmaciștilor în transmiterea informațiilor clare și corecte despre vaccinarea împotriva HPV derulată de către furnizorul de vaccin.

Vaccinarea gratuită se va face începând din luna ianuarie 2020 în cabinetele medicilor de familie la fete cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani care au solicitat in anii 2017 si 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de această vârstă dacă au solicitat.

Ministerul Sănătății face apel la părinți să solicite informații medicilor de familie și către medicii de familie să se informeze cu privire la vaccinarea antiHPV și să transmită aceste informații transparent și corect către părinți.

Credit foto Antena 3.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.