fbpx

Îți renovezi bucătăria? Top cinci lucruri de care să ții cont

Îți renovezi bucătăria? Top cinci lucruri de care să ții cont

Image
Image

Mesele de familie și confortul pot fi găsite în bucătărie, un spațiu special creat pentru ca membri oricărei locuințe să petreacă timp împreună, fie că este vorba de gătit împreună sau de împărțirea unei mese. Îmbunătățirile de design modern au făcut posibil ca o bucătărie să fie atât atractivă, cât și utilă, stabilind un echilibru de culoare, textura și iluminare care transformă bucătăria într-un refugiu pentru relaxare.

Iată 5 lucruri de care să ții cont atunci când îți renovezi bucătăria:

  1. Folosește-te de spațiile de depozitare

Primul lucru care ar trebui să te gândești atunci când vrei să îți remodelezi bucătăria este ce faci cu spațiile de depozitare. Una dintre cele mai bune moduri de a face bucătăria ta să pară mai mare este să folosești spațiile de depozitare. Poți face acest lucru adăugând un dulap sau o unitate de rafturi sau prin reutilizarea mobilierului existent în casa ta. De exemplu, ai putea scoate ușile dintr-o cabinet vechi și să îl folosești drept cămară sau bibliotecă. O altă modalitate de a adăuga spațiu de depozitare suplimentar este utilizarea spațiului de perete și a dulapurilor suspendate.

  1. Adaugă prize

Dacă faci o renovare, s-ar putea să fie nevoie să execuți un cablu nou. Poți adăuga oricând prize mai târziu, dar este mai ușor să o faci acum. Poate ar trebui să te gândești și unde ar trebui să fie amplasate prizele - lângă chiuvetă? în mijlocul insulei de bucătărie?. Un electrician profesionist te va putea ajuta cu aceasta și va putea determina dacă există loc pentru o priză dacă îți dorești să adaugi una.

  1. Încorporează tehnologie

Când îți remodelezi bucătăria, asigură-te că alegi aparatură care se potrivește stilului tău de viață. Un cuptor electric încorporat poate economisi spațiu dacă restul dulapurilor tale sunt de dimensiuni standard, dar unii oameni preferă să aibă spațiu suplimentar de depozitare deasupra hotelor, astfel încât să poată depozita articole precum oale și tigăi sau vase de copt deasupra. Astfel, pe altex.ro găsești cuptoare electrice incorporabile din care îl poți alege pe cel care se potrivește cel mai bine cu mobilierul tău.

  1. Alege blatul potrivit

Persoanele care pregătesc frecvent mâncarea au nevoie de mai mult spațiu pe blat decât cei care gătesc rar sau doar fac mese simple, în mod ideal între aragaz și chiuvetă. Dar nu te concentra doar pe alocarea spațiului, ia în considerare și înălțimea. Gătitul va deveni mai simplu prin încorporarea a două înălțimi de blat, lucru care le va permite copiilor să ajute la pregătirea cinei. Dacă vrei să gătești și să mănânci pe o insulă de bucătărie, blaturile eșalonate pot ajuta și la împărțirea plitei și a spațiului de luat masa.

  1. Joacă-te cu culori

Alegerea culorilor care completează designul și aspectul existent al bucătăriei poate face toată diferența în ceea ce privește modul în care arată și se simte. Dacă vrei să creezi un spațiu atemporal care să arate bine pentru anii următori, alege culori care se potrivesc cu restul casei tale. Cel mai bine este să păstrezi lucrurile simple atunci când vine vorba de designul bucătăriei. Sau poți adăuga o pată de culoare, cum ar fi un perete accent sau să lași pereții și blatul o culoare neutră dar să alegi ca mobilierul să aibă o culoare mai îndrăzneață.

Este timpul să îți duci bucătăria la următorul nivel și să o faci cât mai frumoasă și funcțională cu sfaturile de mai sus!

Sursă foto: unsplash.com

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.