Ai un telefon Samsung și nu știi când să îi schimbi bateria? Iată patru semne că trebuie să o faci

Ai un telefon Samsung și nu știi când să îi schimbi bateria? Iată patru semne că trebuie să o faci

Se spune că nimic nu durează pentru totdeauna. Cu siguranță, acest lucru este valabil și în cazul bateriilor pentru smartphone-uri. Nu există încă o sursă de energie nelimitată, așa că, deocamdată, va trebui să le tolerezi capacitatea actuală de funcționare. 

Majoritatea bateriilor încep, de obicei, să își piardă din proprietățile optime de funcționare, în medie, undeva între 300-600 de cicluri de încărcare. După aceea, lucrurile pot deveni destul de iritante. Vei observa diverse modificări în modul de a funcționa al telefonului.

Există, totuși și momente în care nu ești sigur dacă bateria Samsung-ului tău este defectă sau începe să funcționeze mai prost. Articolul prezent îți va expune câteva semne că aceasta nu mai este în aceeași stare la fel ca la început. 

Iată câteva semne sigure că este timpul să înlocuiești acea baterie:

1. Telefonul se supraîncălzește 

Gama medie de temperatură optimă pentru o baterie de smartphone este undeva între 20-30 °C. Desigur, aceasta poate funcționa și peste medie, însă impactul va fi unul negativ asupra duratei generale de viață și, mai ales, asupra performanței oferite de baterie. 

Dacă telefonul tău este fierbinte la atingere, nu numai că este un lucru periculos, dar este, de asemenea, un semn relevant că bateria telefonului tău ar putea fi în ultima etapă de funcționare. Tocmai din acest motiv ar fi bine să cauți un loc autorizat care să-ți ofere servicii de înlocuire de baterie pentru Samsung-ul tău cât mai repede.

2. Bateria este bombată

Dacă ecranul telefonului începe să se detașeze de rama dispozitivului, acesta este, cel mai probabil, rezultatul unei baterii umflate care împinge ecranul în sus. Bombarea bateriei este cauzată de supraîncărcarea celulelor bateriei. La fel ca supraîncălzirea și acest lucru este un pericol. De aceea, ar fi potrivit să înlocuiești bateria înainte de a sparge ecranul!

3. Funcționează doar atunci când este pus la încărcat

Acest lucru este valabil doar atunci când telefonul tău este descărcat complet. Conectează încărcătorul la dispozitiv și fii atent la el câteva minute. Dacă se aprinde și începe să funcționeze, este minunat. 

Acum, încearcă să deconectezi încărcătorul. Dacă se blochează sau chiar se oprește de îndată ce încărcătorul este îndepărtat, atunci bateria telefonului tău este cu siguranță afectată. Acest lucru poate fi determinat de faptul că dispozitivul funcționează numai atunci când se alimentează de la încărcător, aceasta fiind o problemă comună a smartphone-urilor.

4. Se închide rapid chiar și după încărcarea completă 

În medie, un smartphone modern și destul de nou ar trebui să poată funcționa continuu între 5 și 8 ore de la încărcarea completă până la descărcare completă. Desigur, acest lucru poate varia drastic de la utilizator la utilizator, în funcție de o serie de factori diferiți. Dacă utilizezi telefonul frecvent, folosești aplicații care descarcă bateria sau uiți să închizi aplicațiile când ai terminat ieși din ele, atunci acest lucru îți poate afecta durata bateriei până la intervalul de 3-4 ore. 

Cu toate acestea, dacă îți încarci telefonul până când acesta are un procent de 100%, dar durata de viață a bateriei pare să cedeze extrem de rapid (2 ore sau mai puțin) sau dacă se întrerupe complet aleatoriu, acesta este un alt semn că bateria telefonului tău nu mai funcționează cum trebuie.

Așadar, ține cont de aceste semne și schimbă bateria telefonului rapid!

Sursa foto: Unsplash.com 

   

Image
Image
Image