Apel pentru voluntarul ploieştean care a fost renegat de familie după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19

Apel pentru voluntarul ploieştean care a fost renegat de familie după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19

Bărbatul originar din Ploieşti care a devenit voluntar la un centru de carantină din Prahova, a fost infectat cu COVID-19 şi apoi nu a mai fost primit de familie acasă şi-a găsit un nou adăpost. Pentru moment, cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi al conducerii Consiliului Judeţean, ploieşteanul de 44 de ani a fost cazat la un alt centru de carantnă, unde este tot voluntar.

Preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, s-a declarat impresionat de povestea de viaţă a bărbatului, anunţând că a găsit sprijinul DGASPC pentru a-i oferi acestuia un adăpost şi făcând un apel public, către alte persoane care au cum să-l ajute pe Ciprian Popa. "Vin astăzi în fața dumneavoastră cu un caz care m-a impresionat profund. Este o poveste dureroasă a unui om care merită să fie ajutat, pentru că nu trebuie să îi uităm pe cei care au venit în sprijinul nostru, prin eforturile pe care le-au făcut încă de la începutul pandemiei de Covid-19", a declarat Bogdan Toader, într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook.

"În momentele în care toți fugeau de teama infectării cu noul coronavirus, ploieșteanul Ciprian Popa (44 de ani) s-a oferit să lucreze voluntar la centrul de carantină din Bușteni. A fost o perioadă dificilă pentru el. Posibil să vă amintiți povestea lui: era plecat în Anglia, să lucreze ca ajutor de bucătar, iar pandemia l-a determinat să se întoarcă acasă, la Ploiești. A ajuns în centrul de carantină de la Bușteni, unde a și rămas, din motive personale, ca voluntar, după perioada obligatorie de 14 zile de izolare, în schimbul unei porții de mâncare și al unui pat în care să doarmă. Din păcate, s-a infectat și a fost și internat în spital. Acum s-a însănătoșit, dar are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor, pentru că familia nu dorește să îl mai primească, de teama coronavirusului. A rămas pe drumuri, refuzat de propria-i familie! Din fericire, în colaborare cu DGASPC Prahova, am reușit să îi găsim un acoperiș deasupra capului, la un centru de carantină din Câmpina, unde va lucra, temporar, tot ca voluntar! Cu sprijinul oamenilor de bine, vom continua să îl ajutăm și noi, la rândul nostru, pentru că și el merită să fie răsplătit pentru riscurile la care s-a expus atâta vreme, la centrul de la Bușteni!", a mai transmis preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

(Foto: observatornews.ro)

Image
Image
Image