Centru, cu 50 de locuri, destinat persoanelor fără adăpost în Ploiești

Centru, cu 50 de locuri, destinat persoanelor fără adăpost în Ploiești

În contextul implementării regulilor de prevenire a infecției cu COVID-19, în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești s-a decis înființarea unui nou Centru destinat persoanelor fără adăpost, cu o capacitate de aproximativ 50 de locuri.
Acesta va funcționa în imobilul fostului Liceu “Ludovic Mrazek”, din strada Mihai Bravu nr. 241, pe perioada stării de urgență și va asigura cazarea, în condiții de siguranță, a persoanelor fără adăpost din Municipiul Ploiești.Deja s-au ocupat 12 locuri, persoanele cazate urmând să nu mai părăsească centrul, pe perioada stării de urgență, în acest fel reducându-se riscul de expunere la infectarea cu COVID-19. 

Administrația Serviciilor Sociale Comunitare (A.S.S.C.) Ploiești va asigura, zilnic, hrana persoanelor fără adăpost, ce vor fi cazate în noul centru, prin intermediul serviciilor Cantinei sociale, precum și consiliere de specialitate, dacă este cazul.

La nivelul municipiului Ploiești funcționează cu caracter permanent Centrul Social de Urgență (pentru persoane fără adăpost), care are o capacitate de cazare de 44 de locuri.  În prezent, acest centru destinat persoanelor aflate în situație de risc social, care are sediul în Bulevardul București nr. 8 A, este ocuptat integral, persoanele fără adăpost cazate în imobilul respectiv beneficiind, de asemenea, de hrană prin Cantina Socială a A.S.S.C. Ploiești.

 

Image
Image
Image