CORONAVIRUS | Cei 25 de romi izolaţi în aceeaşi curte din Ploieşti au primit provizii cu alimente din partea Prefecturii | FOTO

CORONAVIRUS | Cei 25 de romi izolaţi în aceeaşi curte din Ploieşti au primit provizii cu alimente din partea Prefecturii | FOTO
Previous Next

Cel puţin şase cetăţeni care locuiesc la aceeaşi adresă din Ploieşti au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar în prezent alte 25 de persoane din aceeaşi curte sunt izolate forţat şi păzite de militari. Reprezentanţii Prefecturii Prahova au trecut marţi să le aducă provizii cu alimente neperisabile, calculate să le ajungă două săptămâni, cât durează perioada de aşa-zisă carantină.

Cei 25 de ploieşteni, de etnie romă, locuiesc la aceeaşi adresă, în câteva încăperi, într-o curte situată pe strada Gheorghe Doja, lângă Colegiul "I.L. Caragiale". Ei au fost plasaţi în izolare la domiciliu, după ce au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus. Concret, o persoană care locuieşte aici, întoarsă recent din Anglia, a fost diagnosticată cu noul coronavirus, iar la scurt timp s-a descoperit că alţi cinci oameni din aceeaşi curte fuseseră infectaţi, ceea ce, practic, a creat un focar de COVID-19 în centrul municipiului Ploieşti. Biroul Județean pentru Romi din cadrul Instituției Prefectului Prahova, cu sprijinul Asociației Partida Romilor Pro-Europa Europa, a venit în ajutorul persoanelor de etnie romă izolate, oferindu-le marţi alimente de bază.

Alimentele sunt din categoria celor neperisabile şi sunt suficiente pentru aproximativ două săptămâni, a mai precizat Prefectura Prahova.

Conform procedurii, reprezentanţii Prefecturii au adus pachetele cu alimente neperisabile până la limita de proprietate, le-au lăsat pe trotuar şi s-au îndepărtat, apoi beneficiarii au ieşit şi le-au luat, tocmai pentru a evita contactul direct.

(Foto: Prefectura Prahova)

Image
Image
Image