CORONAVIRUS PRAHOVA: Focar nou identificat la un centru de îngrijire a persoanelor adulte din Băicoi. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat două decese și 70 de persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2

CORONAVIRUS PRAHOVA: Focar nou identificat la un centru de îngrijire a persoanelor adulte din Băicoi. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat două decese și 70 de persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 4883 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 165 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate infecției cu noul coronavirus au fost în rândul a două persoane de sex feminin (61 și 66 ani) cu comorbiditati.

Potrivit informării Prefecturii Prahova, alte 70 de persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2, în județul nostru.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la un centru de îngrijire a persoanelor adulte din Băicoi, din subordinea DGASPC Prahova, acolo unde în luna august au fost confirmați 25 de beneficiari și angajați. Noul focar este într-un alt corp de clădire, iar aici au fost testați pozitiv opt beneficiari dintr-un total de 51 și doi angajați dintr-un total de 39. Au fost evaluați de medici ai Serviciului Județean de Ambulanță, sunt asimptomatici și au fost izolați în centru, urmând să fie evaluați periodic de un medic de la Spitalul Orășenesc Băicoi.

Pe șantierul din Ploiești, acolo unde DSP a identificat în această săptămână cinci angajați confirmați cu noul coronavirus, au mai fost testați pozitiv și alte 15 persoane. Alte cinci au primit rezultate negative. Ca urmare a acestui lucru, administratorul șantierului a decis suspendarea activității.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 359, dintre care 255 de paturi sunt ocupate. La ATI, 18 dintre cele 28 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă a fost reparată, dar încă nu este funcțională din lipsă de personal.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1312 de decizii de izolare și 5505 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 22850 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Imagine cu caracter ilustrativ, europafm.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

Image
Image
Image