Image

CORONAVIRUS | Proiect de hotărâre de Guvern pentru decontarea cheltuielilor de carantină

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ministerul Sănătăţii a lansat recent în dezbatere publică un proiect de act normativ prin care stabileşte tipul cheltuielilor decontate pentru oamenii carantinaţi din cauza COVID-19 şi nivelul decontărilor, precum şi modul în care vor fi cheltuiţi aceşti bani.

Conform proiectului, statul va deconta 300 de lei pe zi pentru fiecare pacient aflat în carantină. Încă nu e clar ce se va întâmpla în cazul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, unde nu se vorbeşte despre alocări bugetare, însă autorităţile au informat că oamenii care nu au la cine să apeleze pentru aprovizionare pot solicita sprijinul autorităţilor locale pentru alimente, apă sau materiale de curăţenie.

Bugetul Ministerului Sănătăţii se suplimentează cu 42 de milioane de lei în anul 2020, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, informează Economica.net. Cu aceşti bani se vor asigura transferurile către bugetele locale pentru decontarea cheltuielilor pentru carantină.

MS a stabilit suma antemenţionată luând în calcul scenariul în care 10.000 de oameni vor avea nevoie de carantină pe o perioadă de două săptămâni.

(Foto: Getty Images)

Image
Image