CORONAVIRUS | Un prahovean ieșit din carantină a rămas voluntar în centrul în care a stat izolat două săptămâni

CORONAVIRUS | Un prahovean ieșit din carantină a rămas voluntar în centrul în care a stat izolat două săptămâni

În timp ce zeci de români riscă, zilnic, sancțiuni usturătoare și chiar să fie anchetați penal, ba chiar să pună în pericol sănătatea și viața celor din jur, fugind din centrele de carantină, un prahovean a rămas în locul în care a fost găzduit vreme de 14 zile și după această perioadă. Ca voluntar!

Perioada petrecută în izolare i-a oferit răgazul să remarce eforturile depuse de administratorul centrului și cele câteva angajate ale sale, toate femei, pentru cei cazați acolo la revenirea din străinătate. A fost impresionat de volumul de muncă, așa că bărbatul, ploieștean, a decis ca, după ieșirea din carantină, să le sară în ajutor.

"Ciprian, un ploieștean în vârstă de 45 de ani, a stat în carantină, timp de două săptămâni, într-unul dintre centrele din Prahova. Cele 14 zile i-au fost suficiente pentru a observa ceea ce se întâmplă în jurul lui și pentru a spune „vreau să ajut“. A remarcat faptul că, zilnic, hrana îi era adusă doar de doamne și domnișoare. A constatat, totodată, că ele și administratorul unității respective de cazare erau singurele care descărcau, zilnic, sute de litri de apă, sticle pe care, ulterior, le urcau în camerele persoanelor aflate în izolare instituționalizată. La finalul perioadei de carantină a întrebat dacă poate rămâne ca voluntar, solicitare care a fost privită cu uimire, dar primită cu toată deschiderea de către administratorul spațiului respectiv. I-a pus la dispoziție una dintre camerele care nu erau destinate cazării persoanelor care revin din zonele «roșii», echipamentele de protecție necesare și i-a făcut și instructajul pe care Ciprian îl știa deja din experiența celor două săptămâni de izolare completă. Gestul ploieșteanului este demn de toată admirația, ținând cont că vine într-o perioadă și într-un loc unde mai toată lumea dă bir cu fugiții", a detaliat Liliana Maxim, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova.

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: magazinsalajean.ro)

 

Image
Image
Image