Evenimentele de lansare vor avea loc, în următoarele două săptămâni, la Câmpina și Ploiești, unde col. (r) Marian Dulă își va prezenta volumul care surprinde detalii din viața câmpinenilor, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.
Vineri, pe 20 septembrie, de la ora 18.00, la Librăria Elstar de pe Bd. Carol I, din Câmpina, pasionații de povești militare și de război sunt așteptați la evenimentul de lansare, în prezența autorului și a prof. dr. Cristina Maria Ilincuța, prof. Alin Ciupală, prof. dr. Christian Crăciun și a lui Florin Dochia. În aceeași seară va fi organizată și o sesiune de autografe.
„Câmpina și câmpinenii în război (1941 - 1945)”, apărută anul acesta, la Editura Militară, va fi lansată și la Ploiești, vineri, pe 27 septembrie, de la ora 14.00, la sala de lectură „Nichita Stănescu” a Bibliotecii „Nicolae Iorga”, în prezența col. (rtr.) Chiper Constantin, a prof. dr. col. (r)Dumitru Codiță și a prof. Dorin Stănescu.
„Realizarea și publicarea, la Editură Militară, a volumului «Câmpina și câmpinenii în război (1941–1945)» dedicat acestor români superbi de la poalele Carpaților este fără îndoială un gest unic și dătător de speranță. Fapta domnului colonel Marian Dulă, cu a cărui prietenie mă mândresc nespus, este una meritorie. Dincolo de istoria orală, o altă subdiviziune a domeniului îngrijit de Clio, există și o istorie comunitară, pe care strălucitul oștean s-a aplecat să o cerceteze, să o scrie și să o aducă în faţa cititorilor – ca o ofrandă. Un gest de neuitat. Glorios efort… Sincerele mele mulțumiri și felicitări! Încă o pavelă a «Drumului către România modernă». Spre România Eternă!” scrie, în prezentarea volumului, istoricul și publicistul Florian Bichir.
Apel pentru salvarea rafinăriei „Steaua Română” din Câmpina. Proprietarii cer demolarea, în timp ce o fundaţie a lansat o petiţie online şi solicită intervenţia guvernului pentru salvarea acesteia