Filarmonica Ploieşti continuă să surprindă! Concertele se mută în mediul online, iar spectacolele amânate vor fi reprogramate

Filarmonica Ploieşti continuă să surprindă! Concertele se mută în mediul online, iar spectacolele amânate vor fi reprogramate

Măsurile luate de autorităţi pentru a preveni o răspândire a coronavirusului au dus la închiderea unităţilor de învăţământ şi suspendarea evenimentelor sportive sau a celor culturale, pentru a evita aglomerările mari de oameni. Printre principalii vizaţi de aceste restricţii, reprezentanţii Filarmonicii Ploieşti au luat decizia să mute reprezentaţiile în mediul online. Conducerea instituţiei de cultură a mai anunţat şi că abonamentele deja achiziţionate îşi vor prelungi valabilitatea, iar spectacolele care au fost sistate acum vor fi pe cât posibil reprogramate.

Glumeam noi, într-un pamflet recent, în care spuneam că, inspirate de vienezii care dau bilete la operă celor care îşi lasă maşinile acasă, autorităţile de la noi dau maşini celor care îşi iau bilete la filarmonică. În realitate însă, dincolo de glumă, Filarmonica "Paul Constantinescu" Ploieşti traversează, de câţiva ani, o perioadă în care reuşeşte tot mai des să surprindă plăcut prin evenimente inventive şi să vină tot mai aproape de public, cu soluţii inedite, precum concertele pe acoperişul Primăriei sau reprezentaţiile de jazz din autobuzele ploieştene. În aceeaşi notă inedită, instituţia de cultură, evident afectată acum de măsurile de prevenţie dispuse la nivel naţional sau local, a decis să rămână aproape de public, numai că în mediul online. Într-un mesaj publicat joi pe pagina oficială de Facebook, Filarmonica Ploieşti a anunţat că le va oferi melomanilor ocazia de a viziona pe internet reprezentaţii în direct, plus unele dintre cele mai apreciate concerte din ultimele stagiuni. Totodată, concertele propriu-zise din sala de spectacole vor fi reprogramate, iar abonamentele existente vor avea valabilitatea prelungită, a mai anunţat conducerea.

"Săptămâna viitoare va debuta «Stagiunea online», care vă va permite vizionarea, prin intermediul internetului, a celor mai frumoase concerte simfonice, folclorice și de jazz pe care le-am organizat în timpul stagiunilor cu numerele 65, 66 și cea curentă, 67. Înregistrările vor putea fi urmărite pe rețeaua de socializare Facebook, la adresa https://www.facebook.com/filarmonicaploiesti, la date și ore pe care le vom anunța în timp util", a transmis conducerea.

"Totodată vă aducem la cunoștință că în măsura posibilităților toate evenimentele care ar fi trebuit să se desfășoare în luna martie vor fi reprogramate, iar abonamentele își vor prelungi valabilitatea.
Vă reamintim că în baza Hotărârii nr. 2 emisă de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Ploiești, din data de 9 martie 2020, activitățile culturale cu public ale Filarmonicii «Paul Constantinescu» Ploiești au fost suspendate până pe data de 31 martie 2020, măsura având ca scop protejarea populaţiei. Din respect pentru Dumneavoastră, Filarmonica «Paul Constantinescu» își va continua activitatea în toată această perioadă, adaptându-se noilor condiții de lucru. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă invităm să ne fiți alături în continuare!", se mai arată în mesaj.

Image
Image
Image