Ploieștiul marchează Ziua Persoanelor cu Dizabilități, printr-un eveniment în aer liber

Ploieștiul marchează Ziua Persoanelor cu Dizabilități, printr-un eveniment în aer liber
Evenimentul care marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități vine după ce municipiul Ploiești a găzduit recent, în premieră națională, un festival dedicat persoanelor cu dizabilități (Foto: Primăria Ploiești)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Autoritățile din Ploiești, în colaborare cu mai multe asociații de profil, vor organiza un eveniment în aer liber pe 3 decembrie, pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Evenimentul de conștientizare, care-și propune să sprijine persoanele cu dizabilități și să ofere un „moment de reflecție, de sensibilizare și de solidaritate”, va avea loc duminică, de la ora 11.00, pe zona pietonală din fața Palatului Administrativ.

El este organizat de Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiești, în parteneriat cu șapte asociații care luptă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, sărbătorită duminică la Ploiești

„Casa de Cultură «Ion Luca Caragiale» a Municipiului Ploiești și Primăria Municipiului Ploiești, în parteneriat cu Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic - Filiala Prahova, Asociația Sindrom Down Ploiești, Asociația Antreprenorilor de Fapte Bune, Asociația Dizabilitate și Prietenie, Partener Media - Colaborator InfoPloiestiCity, Asociația Nevăzătorilor din România - Filiala Prahova, Asociația Națională a Surzilor din România - Filiala Prahova, Asociația MasterPeace România și Centrul Cultural «Ion Manolescu» Breaza, vă invită în data de 3 decembrie 2023, începând cu ora 11.00, pe esplanada din fața Palatului Administrativ, pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Evenimentul are ca scop conștientizarea și sprijinirea persoanelor cu dizabilități, reprezentând un pas important către o societate incluzivă și empatică”, se arată într-un comunicat transmis luni de Casa de Cultură „I.L. Caragiale”.

„Toți locuitorii Municipiului Ploiești sunt încurajați să ni se alăture în această zi de conștientizare și recunoaștere a persoanelor cu dizabilități, pentru a marca împreună un moment de reflecție, de sensibilizare și de solidaritate. Vă așteptăm să vă alăturați acestei inițiative!”, se mai arată în mesajul instituției.

Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilități este marcată pe 3 decembrie, în urma unui apel lansat în 1992 Adunarea Generală a ONU, cu obiectivul de promovare a înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.

Acest eveniment vine după ce municipiul Ploiești a găzduit recent, în premieră națională, un festival dedicat persoanelor cu dizabilități (în foto).

Image