fbpx

Societatea Creditul Minier - Rafinăria Petrobrazi, 100 de ani de istorie

Expoziția "Tradiție în industria de rafinare: Societatea Creditul Minier-Rafinaria Petrobrazi 1919-1934-2019"  a fost vernisată în data de 12 decembrie 2019, orele 11.00 la Muzeul Petrolului, secție a Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova.

Evenimentul sponsorizat de OMV Petrom a debutat cu un moment artistic susținut de elevi ai Colegiului de Artă “Carmen Sylva” Ploiești. Deschiderea oficială a fost moderată de prof. Dr. Emilia Iancu, manager-director general al Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, care a prezentat o sinteză a tradiției de rafinare a petrolului în România, reliefând evoluția în timp a rafinăriei Creditul Minier, astăzi Petrobrazi. Au luat cuvântul Rodica Paraschiv- deputat, Fabioara Ionescu- administrator public al județului Prahova, din partea Rafinăriei Petrobrazi domnii Stelorian Voicu - șef serviciu contracte și Cătălin Minculescu – director procesele afacerii, Mihail Minescu – prorector Universitatea Petrol-Gaze, Constantin Stere – director Direcția pentru Cultură Prahova - Ministerul Culturii, prof. Gheorghe Calcan, ing. Gheorghe Stănescu, Alexandra Petre – Camera de Comerț și Industrie Prahova, Ryszard Rabski – președintele Fundației Muzeului Petrolului din Bobrka.

Manifestarea a fost apreciată de oficialități și numeroșii specialiști în domeniul petrolului prezenți la manifestare, profesori, elevi și studenți, dar și pe plan internațional, prin prezența unei delegații din partea Muzeului Petrolului din Bobrka și a președintelui fundației care îi sprijină activitatea.

Expoziția este organizată în sala de expoziții temporare a Muzeului Petrolului și cuprinde panouri informative și vitrine cu obiecte tridimensionale reprezentative pentru marcarea unui eveniment important pentru istoria industriei de rafinare în țara noastră: 100 de ani de la înființarea Societății Creditul Minier și 85 de ani de la înființarea Rafinăriei Creditul Minier, în prezent Petrobrazi.

Evenimentul s-a încheiat cu discuții libere la un cocktail organizat în sala de conferințe și lecții de la demisolul muzeului.

 

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.