Șorici cu Listeria monocytogenes, retras de Carrefour. Lista magazinelor în care au fost comercializate produsele

Șorici cu Listeria monocytogenes, retras de Carrefour. Lista magazinelor în care au fost comercializate produsele

Carrefour România a informat Autoritatea Națională Snitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în urma notificării primite de la furnizorul S.C. CATHEDRAL DISTRIBUTION SRL., cu privire la retragerea de pe piață și rechemarea de la consumatori a două produse, ca urmare a evidențierii prezenței Listeria monocytogenes.

Alerta vizează produsele “Șorici porc feliat și condimentat Comoara Cămării” și “Șorici porc pârlit rulat Comoara Cămării”, cu termen de valabilitate până pe 4 mai 2021.

“Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni” se arată în alerta publicată de ANSVSA.

Autoritățile au publicat AICI lista magazinelor care au avut pe stoc produse din lotul afectat.

 

Sursa foto: ansvsa.ro

 

 

 

Image
Image
Image