Angajații care au lucrat în regim de telemuncă în starea de urgență sau de alertă primesc câte 2.500 de lei

Angajații care au lucrat în regim de telemuncă în starea de urgență sau de alertă primesc câte 2.500 de lei

Guvern a adoptat o ordonanță de urgență ale cărei prevederi viezază, printre altele, sprijinirea pieței muncii în această perioadă, prin impulsionarea angajatorilor să utilizeze telemuncă, în contextul în care regulile de distanțare fizică, inclusiv la locul de muncă, trebuie menținute.

"Guvernul a prevăzut acordarea, o singură dată, a unei sume de 2.500 lei pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență sau de alertă pentru cel puțin 15 zile, pentru achiziționarea de pachete de bunuri și servicii tehnologice necesare desfășurării activității în regim de telemuncă. Această măsură se adresează angajatorilor care au statutul de întreprinderi mici și mijlocii și care au făcut dovada utilizării telemuncii în perioada stării de urgență. Banii se acordă prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, din subvenții de la bugetul de stat, în limita bugetului alocat, până la 31 decembrie 2020", a informat Ministerul Muncii.

Măsurile adoptate nu se aplică instituţiilor publice, angajatorilor care la data solicitării se află în faliment, dizolvare, lichidare sau care au activităţile suspendate și nici   angajatorilor care sunt înregistrați în jurisdicții necooperante în scopuri fiscale.

Potrivit informațiilor furnizate de ministerul amintit, aproximativ 700.000 de persoane vor beneficia de noile măsuri adoptate de Guvern.

Impactul bugetar este estimat la 2,4 miliarde lei.                

Sursa foto: hearstapps.com

 

 

Image
Image
Image