fbpx

Măsura Guvernului care ar putea duce la eliminarea samsarilor de mașini

Măsura Guvernului care ar putea duce la eliminarea samsarilor de mașini

Image
Image

Guvernul introduce o nouă măsură care va lovi direct în samsarii de mașini: aceștia nu vor mai putea aduce mașini din străinătate la liber. Pentru eliberarea cărții de identitate a vehiculului, solicitarea va fi depusă de către cumpărător sau de către împuternicitul acestuia, ceea ce va complica foarte mult achiziția unei mașini. Astfel, samsarii vor putea cumpăra mașini, dar având în vedere eventualele complicațiile cumpărătorii ar putea fi tentați să se deplaseze personal în țările UE pentru a-și achiziționa mașinile.

„În cazul în care vehiculul rutier provine din ţări membre UE, solicitarea (depusă la Registrul Auto Român) este realizată direct sau prin împuternicit, de către persoana care a efectuat achiziţia intracomunitară a vehiculului” se arată în OUG 120/2021.

Pe lângă dovada de circulaţie, achizitorul intracomunitar (sau împuternicitul legal al acestuia) va trebui să prezinte şi „documentele de provenienţă”, adică factură (dacă maşina s-a achiziţionat de la un dealer autorizat) sau contract de vânzare-cumpărare (dacă tranzacţia s-a realizat cu o persoană fizică).
Drept urmare, cine vrea să-şi cumpere o maşină rulată din spaţiul comunitar nu o mai poate achiziţiona de la intermediarii care îşi făceau de cap pe acest tronson de piaţă, ci trebuie să se deplaseze personal în ţara de provenienţă a autoturismului, notează Adevărul.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto ilustrativ cancan.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.