fbpx

Marile magazine și-ar putea reduce programul, pentru a face economie de energie. Anunțul rețelei Lidl

Marile magazine și-ar putea reduce programul, pentru a face economie de energie. Anunțul rețelei Lidl

Image
Image

Despre problema costurilor cu energia și eventuale soluții s-a discutat, se pare, la nivelul asociațiilor din industrie, dar ideea de reducere a programului de funcționare nu ar fi momentan împărtășită de toate marile lanțuri de retail și nu a fost luată o decizie la nivelul Asociației. Cu toate acestea, în ultimele ore circulă informații potrivit cărora Lidl ar putea aplica măsura chiar de luni, 26 septembrie.

 

Pe site-ul Lidl nu mai există anunțul în acest sens, însă el apare în căutările pe Google.

“Începând cu data de 26 septembrie orarul magazinelor se va modifica după cum urmează:

Luni - Sâmbătă

Programul de funcționare maxim va fi de 07:30 – 21:00 la nivel național

Magazinele care în prezent deschid după ora 07:30, respectiv închid înainte de 21:00, vor rămâne la programul existent

Duminică            

Programul de funcționare maxim va fi de 08:00 – 19:00

Magazinele care în prezent deschid după ora 08:00, respectiv închid înainte de ora 19:00, vor rămâne la programul existent” este anunțul care a existat, la un moment dat, pe lidl.ro.

Potrivit informațiilor citate de economica.net, programul magazinelor Lidl, care funcționează acum  până la ora 22.00, ar urma să fie redus cu o oră sau două, respectiv până la ora 20.00 sau 21.00. O discuție finală nu a fost luată și oficialii rețelei nu au dorit nici să confirme, nici să infirme informația, potrivit aceleiași surse.

Operatorii lanțurilor de magazine se află într-o situație delicată în urma adoptării OUG 119/2022, care a intrat în vigoare la data de 1 septembrie. Până atunci, în baza OUG 27, ei beneficiau, ca mare parte dintre consumatorii non-casnici, de plafonarea prețului la energie, plătind 1 leu/kWh, indiferent de furnizor sau de prețul de contract. După 1 septembrie, lanțurile de magazine plătesc prețul pieței, arată economica.net.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Sursa foto: lidl.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.