fbpx

Ministrul Agriculturii a anunţat că peste 200.000 de hectare de porumb şi floarea soarelui sunt afectate din cauza secetei

Ministrul Agriculturii a anunţat că peste 200.000 de hectare de porumb şi floarea soarelui sunt afectate din cauza secetei

Image
Image

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat, miercuri, că peste 200.000 de hectare de porumb şi floarea soarelui sunt afectate din cauza secetei, menţionând că nu există probleme în zonele irigate.

"În privinţa, însă, a culturilor la care vremea creează probleme, porumbul şi floarea soarelui, ele sunt afectate. Echipele de control care sunt stabilite prin ordinul prefectului sunt la faţa locului, determină în fiecare zonă în parte care este gradul de afectare, care sunt pierderile, întocmesc documentele cuvenite, stabilite prin Hotărârea de Guvern 557 şi prin ordinul comun stabilit de cei doi miniştri, respectiv ministrul Agriculturii şi ministrul de Interne, şi comunică, transmit operativ la Ministerul Agriculturii situaţia centralizatoare”, a declarat Petre Daea, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit News.ro.

El a precizat că există peste 200.000 de hectare de culturi afectate și că în zonele irigate culturile nu sunt afectate.
"Ne aflăm acum la o cifră de peste 200 de mii hectare care ar fi afectate în diferite grade, diferite grade înseamnă atât compromitere totală, cât şi afectări în procent de 30-40-50 la sută. …..
În perimetrul irigat, culturile nu sunt afectate. Sigur, sunt stresuri hidrice şi vor fi tot timpul, pentru că sunt pierderi tehnologice. Noi ştim foarte bine că într-un an bun de lucru şi în condiţii normale de temperatură şi factori climatici în general, pierderile tehnologice pot ajunge până la 10%. Nu este cazul în perimetrele irigabile, referindu-mă la pierderi de recolte, la principalele culturi din planul de cultură al judeţelor respective, înţelegând aici în mod deosebit prăşitoarele, a menţionat ministrul Agriculturii.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto News.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.