Ministrul Nazare, după prognoza optimistă a FMI: "Avem un volum record al investițiilor în 2021"

Ministrul Nazare, după prognoza optimistă a FMI: "Avem un volum record al investițiilor în 2021"

Ministrul Finanţelor, senatorul PNL Prahova Alexandru Nazare, a anunţat marţi, într-un mesaj publicat pe contul oficial de Facebook, că România are premisele unei creşteri economice de 6% în 2021, cu un "volum record al investiţiilor". Reacţia vine după ce Fondul Monetar Internaţional şi-a îmbunătăţit evaluarea cu privire la ţara noastră.

FMI estimează o creştere a economiei româneşti de 6%, peste estimarea anterioară şi peste media europeană, a anunţat, marţi, ministrul Finanţelor Publice. "Noi am construit bugetul pe o estimare de creștere economică de 4,3%. Prognoza FMI publicată astăzi confirmă faptul că am pornit cu premisele bugetare corecte și că suntem pe direcția bună. Este nevoie în continuare de prudență, în special în ceea ce privește cheltuielile bugetare, întrucât evoluția pandemiei este încă incertă, atât la nivelul țării noastre, cât și global", a declarat Alexandru Nazare, amintind că, anterior, estimarea FMI pentru România era de o creştere de 4,6%.

"FMI este cea de-a doua instituție internațională (după Banca Mondială) care și-a revizuit pozitiv estimările de creștere economică pentru țara noastră în ultima perioadă, fapt ce transmite un mesaj pozitiv investitorilor străini (și nu numai). România are e economie stabilă, avem un volum record al investițiilor în 2021, suntem pe o traiectorie de ajustare fiscal-bugetară sustenabilă și vom duce la bun sfârșit reformele administrative începute", a mai transmis ministrul de Finanţe.

Fondul Monetar Internațional și-a îmbunătățit estimările de creștere a economiei românești, la 6%, în condițiile în care...

Publicată de Alexandru Nazare pe Marţi, 6 aprilie 2021
Image
Image
Image