fbpx

Noii proprietari ai COS Târgoviște investesc în clase duale în care să-și formeze, încă din liceu, viitorii angajați

Noii proprietari ai COS Târgoviște investesc în clase duale în care să-și formeze, încă din liceu, viitorii angajați

Image
Image

Autoritățile locale au semnat, săptămâna trecută, parteneriate cu investitorii de la Combinatul de Oțeluri Speciale (COS Târgoviște), prin care aceștia intenționează să asigure sprijin pentru liceenii interesați să le devină, peste ani, angajați.

Parteneriatele se vor concretiza în sprijinirea a două clase de învățământ dual, cu 56 de locuri, la Liceele Tehnologice "Constantin Brâncoveanu" și "Voievodul Mircea".

„În contextul investiției pe care DONALAM o realizează la fostul COS, asigurând până acum și peste 600 de noi locuri de muncă,  parteneriatul amintit vizează formarea profesională a viitorilor lucrători, în domenii și calificări necesare operatorului economic, respectiv laminorist, oțelar și electromecanic.

Elevii vor beneficia de bursă lunară precum si de alte forme de sprijin material din partea companiei amintite, urmând să ia o opțiune serioasă în vederea angajării după absolvire”, a explicat primarul municipiului, Cristian Stan.

COS Târgoviște a fost achiziționat acum un an de Grupul Beltrame. Din vara lui 2022, aici a fost reluată și producția de oțel beton.

“Planul de investiții al producătorului presupune un aport financiar de aproximativ 500.000.000 euro, conturându-se astfel poate cea mai mare investiție din judeţul Dâmboviţa de după Revoluţia din decembrie 1989 și realizarea uneia dintre cele mai moderne capacități de producție a oțelului din Europa.

În acest context, în cel mult 2 ani, fabrica din Târgoviște va asigura jumătate din necesarul intern de oțel-beton pentru construcții, reducând într-o măsură considerabilă dependenţa României de importuri”, a mai punctat edilul.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.