Peste 250.000 de ouă cu Salmonella, descoperite într-o unitate din București

Peste 250.000 de ouă cu Salmonella, descoperite într-o unitate din București

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat retragerea de la comercializare a unui lot de 265.000 de ouă după ce s-a constatat că produsul era contaminat cu Salmonella enteridis.

Ouăle au fost descoperite într-un centru de ambalare din București, înainte de a ajunge la comercializare. Marfa a fost pusă sub sechestru oficial și dirijată pentru distrugere, la o unitate autorizată de neutralizare.

Salmonellele sunt bacterii prezente în tubul digestiv al multor animale si pot contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe. Potrivit ANSVSA, în lume sunt cunoscute peste 2.500 de tulpini (serotipuri) de Salmonella, dintre acestea foarte puţine provocând îmbolnăviri la oameni şi animale.

“Consumul de produse contaminate cu Salmonella produce la oameni toxiinfecții alimentare care se manifestă prin febră, vărsături, dureri abdominale însoţite de diaree.

Severitatea salmonelozelor umane este dependentă de o serie de factori, cum ar fi: vârsta, starea generală de sănătate şi cantitatea de germeni ingerată; forme mai grave apar la indivizii foarte tineri sau bătrâni şi la cei cu sistemul imunitar deficitar”, mai informează ANSVSA.

Sursa foto: primelestiri.md

 

 

Image
Image
Image