fbpx

PROSUMATOR PRAHOVA | Cum poţi să-ţi instalezi panouri fotovoltaice din fonduri europene

PROSUMATOR PRAHOVA | Cum poţi să-ţi instalezi panouri fotovoltaice din fonduri europene

2.200 de familii din Prahova ar putea beneficia de fonduri europene nerambursabile prin Programul de Tranziţie Justă pentru a căpăta statutul de prosumator

Image
Image

2.200 de familii din Prahova ar putea beneficia de fonduri europene, prin Programul de Tranziţie Justă lansat recent, pentru a-şi instala sisteme de producere a energiei electrice din surse regenerabile şi a căpăta statutul de prosumator.

Programul de Tranziţie Justă, introdus în Prahova şi alte şase judeţe din România, vizează sprijinirea autorităţilor, mediului de afaceri şi salariaţilor pentru tranziţia spre o economie a viitorului care ar urma să se bazeze tot mai puţin pe combustibilii fosili şi sursele tradiţionale de producere a energiei.

2.200 de gospodării din Prahova, sprijinite să capete statutul de prosumator

În Prahova, acest program are o alocare dedicată în valoare de 277 de milioane de euro şi ţinteşte, printre altele, crearea a 369 de întreprinderi noi, 1.600 de locuri de muncă, sprijinirea a 665 de întreprinderi, sprijinirea a 3.173 de şomeri şi creşterea capacităţii de producţie de energie din surse regenerabile cu 34 Mw. Un alt obiectiv major asumat este de a ajuta 2.200 de gospodării să capete statutul de prosumator, potrivit datelor făcute publice de Consiliul Judeţean Prahova.

Ghidurile de finanţare în cadrul acestui program ar urma să fie lansate de Ministerul Fondurilor Europene pe parcursul acestui an, primele anunţate fiind cele dedicate microîntreprinderilor şi IMM-urilor, cu lansările anunţate în martie şi aprilie. Reprezentanţii ministerului au mai anunţat că vor crea un comitet de monitorizare a programului la nivel judeţean, care ar urma să devină operaţional spre finalul lunii februarie.

Alocarea pentru sprijinirea gospodăriilor să îşi crească gradul de independenţă energetică, prin instalarea de panouri fotovoltaice sau fototrermice, se ridică la 23,1 milioane de euro în judeţ.

Programul de Tranziţie Justă mai include oportunităţi de finanţare din fonduri europene pentru dezvoltarea start-up-urilor, microîntreprinderilor, întreprinderlor sociale, IMM-urilor şi companiilor cu până la 250 de angajaţi, reconversia profesională a angajaţilor din domenii care riscă să devină depăşite, stimularea angajatorilor pentru integrarea noilor angajați, creşterea capacităţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, dezvoltarea capacităţii de producţie, transport şi stocare a energiei, încurajarea transportului public verde, dezvoltarea reţelei de combustibili alternativi şi ecologizarea şi reconversia imobilelor afectate de activităţi economice în declin sau în transformare.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.