fbpx

Rompetrol pregătește 80 de interni, în cadrul celei mai noi ediții a programului “Pregătit pentru Carieră”

Rompetrol pregătește 80 de interni, în cadrul celei mai noi ediții a programului “Pregătit pentru Carieră”

Image
Image

80 de studenți și proaspăt absolvenți se vor pregăti, ca interni, îndrumați de 40 de mentori, în cadrul unei noi ediții a programului “Pregătit pentru Carieră”, derulat de Rompetrol – KMG International.

 

Timp de două luni, cei 80 de interni, studenţi şi proaspăt absolvenţi selectaţi în urma unui proces de recrutare complex, desfăşurat în perioada mai – iulie, vor parcurge module practice şi teoretice în domeniul “Petrol şi gaze”. Ei vor fi integrați în șase dintre companiile Grupului KMG International – Rompetrol Rafinare, Rominserv, Midia Marine Terminal, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Energy şi Rompetrol Well Services. “Mare parte dintre modulele pe care participanţii la program le vor aprofunda se vor desfăşura on-site, cu precădere în rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti. Alături de interni vor fi nu mai puţin de 40 de mentori, specialişti din rafinare, petrochimie, logistică sau utilităţi. De asemenea, vor fi incluse şi sesiunile online, în special pentru workshop-urile dedicate dezvoltării competenţelor soft. Astfel, internii vor parcurge şi programul «Leaders Explore», care presupune cinci sesiuni online şi vor participa inclusiv la programul «Community Challenge», în cadrul căruia vor alege o temă de interes social, prin care pot aduce o schimbare în comunitate”, precizează reprezentanții Rompetrol.

„De 21 de ani, programul nostru de Internship s-a dezvoltat şi a ajuns să fie un răspuns real pentru nevoile de business ale Grupului. De-a lungul timpului, am descoperit absolvenţi de liceu şi studenţi cu mare potenţial, care au ajuns să ne fie colegi, iar acum performează în ariile lor de activitate. Împreună cu mentorii, am reuşit să dezvoltăm o nouă structură de învăţare, prin care internii şi-au aprofundat cunoştinţele şi au deprins noi competenţe, iar acest lucru ne ajută constant să continuăm transferul de cunoştinţe şi să creştem specialiştii de care industria are nevoie”, a declarat Gina Cruceru, Group Human Resources Director în cadrul KMG International.

La finalul celor două luni ale programului, două certificări: una de absolvent al programului Rompetrol „Pregătit pentru Carieră” şi una de absolvent al programului de dezvoltare personală, desfăşurat împreună cu partenerii de la Fundaţia Leaders.

Din 2001, anul primei serii de interni Rompetrol, programul „Pregătit pentru Carieră” a strâns la start peste 1.500 de participanţi, iar sute de actuali angajaţi ai companiilor Grupului KMG International (Rompetrol) sunt foşti participanţi la programele de formare.

Anul acesta, programul Rompetrol - KMG International„Pregătit pentru Carieră” a ajuns la cea de-a XXII-a ediție.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.