Stațiunea Bușteni va avea o Organizație de Management a Destinației. OMD-ul va avea ca obiective promovarea turismului și atragerea de fonduri europene

omd bușteni dezvoltare turism
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Luni, la Bușteni, are loc evenimentul de constituire a Organizației de Management al Destinației, rezultat al unei colaborări între sectorul public și cel privat. Inițiativa se vrea a fi o oportunitate de a promova orașul Bușteni ca o destinație turistică de referință, dar și de accesa fonduri europene pentru dezvoltarea localității.

„Luni, 31 martie, vom avea evenimentul de constituire a OMD Bușteni. Sperăm să fie de bun augur pentru comunitatea noastră și să facem lucruri bune și frumoase în acest oraș în parteneriat cu Primăria, care și-a exprimat interesul să susțină această inițiativă. Ne-am dori ca în planul de strategie al OMD-ului să implicăm niște proiecte cu fonduri europene, pentru că este foarte important să modernizăm pârtia de schi, care nu a mai fost modernizată de foarte mulți ani. Mai avem câteva obiective în oraș ce pot fi modernizate cu fonduri europene, se pot face lucruri noi, în așa fel încât să putem și noi să creștem așa cum sunt celelalte orașe din jurul nostru, pentru că din punct de vedere al peisajului stăm mult mai bine”, a declarat, potrivit Agerpres, antreprenorul Florin Staicu, administrator al Păstrăvăriei Bușteni, care a atras atenția asupra faptului că stațiunile de pe Valea Prahovei „au un mare handicap din cauza infrastructurii precare”.

„Partea de infrastructură cu siguranță nu se încadrează la implementare prin OMD, dar în momentul în care OMD-ul poate să implementeze niște proiecte cu fonduri europene, care sunt cu până la 100% finanțare, modernizând niște obiective sau dezvoltând altele noi, pui presiune pe autorități, pe Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) să vină să facă lucruri: să modernizeze infrastructura. Ei și-au manifestat interesul, pentru că sunt și membri cu 35% în acest OMD și atunci au tot interesul să facem front comun ca să putem dezvolta comunitatea. Ei au departamente și se consideră cei mai buni, dar și noi suntem buni în ceea ce facem. În momentul în care ai de-a face cu mai mulți oameni în jurul tău, aduni 40 - 50 de persoane, fiecare are o opinie, fiecare are o experiență, iar într-o structură organizată banii vor fi transparenți și nu mai poți să faci ce vrei cu ei”, a adăugat antreprenorul, potrivit sursei citate.

Mihai Văsii, un alt antreprenor din Bușteni, care a pus pe picioare cu ajutorul fondurilor europene o platformă mobilă modulară pentru intervenții de urgență, a subliniat că, prin constituirea OMD Bușteni, se pot accesa mult mai ușor proiectele finanțate din fonduri europene pentru a dezvolta orașul Bușteni. „Dorim să ne unim și împreună să dezvoltăm și să promovăm orașul Bușteni ca o destinație turistică la nivel național în primul rând, după care urmează și la nivel internațional. Împreună putem accesa fonduri europene pentru a dezvolta orașul Bușteni și a face din comunitatea noastră o comunitate unită și prosperă. Ne dorim foarte mult să dezvoltăm domeniul schiabil al orașului Bușteni, să înființăm noi pârtii de schi, trasee de mountain bike și alte obiective turistice care să atragă turiștii din țară și din întreaga lume. (...) Noi avem posibilitatea de a construi pârtii la altitudini de peste 1.600 metri, munții noștri ne permit să dezvoltăm astfel de pârtii pe culmile Bucegilor. Pentru vară avem deja un traseu pentru sanie, dar avem și trasee de bicicletă”, a declarat antreprenorul pentru Agerpres. Mihai Văsii speră ca acest pas să fie unul și pentru găsirea mai rapidă de soluții la problema urșilor, stațiunile de pe Valea Prahovei fiind printre cele mai afectate de acest fenomen.

Potrivit reprezentanților Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), în prezent sunt înregistrate doar 23 de OMD-uri locale și regionale.

 

Image
Image