fbpx

„Povești lângă bradul de Crăciun” – Prima ediție a unui nou proiect pe care Biblioteca “Nicolae Iorga” vrea să-l transforme în tradiție

„Povești lângă bradul de Crăciun” – Prima ediție a unui nou proiect pe care Biblioteca “Nicolae Iorga” vrea să-l transforme în tradiție
Image
Image

În preajma sărbătorilor, Biblioteca Județeană “Nicola Iorga”, Școala “Mihai Eminescu” și ISJ Prahova vin cu o nouă provocare pentru elevii talentați și dascălii lor. A început prima ediție a proiectului educațional „Povești lângă bradul de Crăciun” este în toi.

 

Concursul este organizat de Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, are caracter regional și se adresează elevilor și cadrelor didactice din învățământul primar.

Potrivit Regulamentului, tema concursului “Povești lângă bradul de Crăciun” oferă elevilor posibilitatea exprimării literare și artistice prin lucrări despre anotimpul iarna și evenimentele care au loc în perioada sărbătorilor de iarnă: Sfântul Nicolae, Crăciunul și Nașterea Domnului Iisus, Anul Nou. Cei interesați se pot înscrie la secțiunile Creație literară și Creație plastic. O secțiune distinctă este dedicate cadrelor didactice.

Regulament „Povești lângă bradul de Crăciun” -  Creație literară pentru elevi

Secțiunea se adresează elevilor din clasele a III-a și a IV-a și presupune realizarea unor compuneri, povești sau poezii care respectă tema concursului și care pot conține informații reale, imaginare sau povestirea unor momente trăite. Creațiile literare ale elevilor se încadrează în limita unei pagini de format A4, scrise cu litere de mână, respectând toate marginile de 2 cm, marcate ca un chenar. Acestea vor fi trimise școlii organizatoare în forma lor originală sau scanate, în format PDF.

Regulament - Creație plastică pentru elevi

Secțiunea se adresează tuturor elevilor din ciclul primar și presupune realizarea unor desene, picturi, colaje, ornamente, felicitări, icoane realizate în tehnici diverse, cu materiale și ustensile la alegere.

Desenele și picturile elevilor vor fi realizate pe suport A4, iar felicitările în format maxim A5, respectând tema.

Colajele, ornamentele și icoanele vor fi realizate cu tehnici la alegere, respectând tema, apoi vor fi fotografiate și transpuse în format electronic (*jpg, *jpeg, *png).

Fiecare cadru didactic poate participa cu un număr maxim de 3 lucrări, pentru fiecare dintre cele două secțiuni. Lucrările înscrise în concurs nu se returnează, acestea fiind parte integrantă în expozițiile care se organizează la nivelul unității școlare și în incinta Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga” din Ploiești.

Regulament – Cadre didactice

Secțiunea Lucrări cadre didactice presupune realizarea unor eseuri despre tradiții și obiceiuri de iarnă din zona în care își desfășoară activitatea, povești pentru copii, exemple de bune practici, scenete, programe de serbare, aplicații didactice inovative, prezentarea unor instrumente digitale care pot fi aplicate în activitățile dedicate sărbătorilor de iarnă.

Lucrările cadrelor didactice vor fi redactate în limba română, cu diacritice și cu respectarea regulilor gramaticale în format electronic Word (*.doc /*.docx), font Times New Roman, 12, Justify, la distanță de un rând. Așezarea în pagină va respecta următoarele cerințe: toate marginile să fie de 2 cm (sus-jos, stânga-dreapta), în format Portrait; se acceptă și coloane, dacă este cazul.

Lucrările elevilor vor intra în concurs, iar cele ale cadrelor didactice vor fi publicate doar dacă respectă condițiile menționate în prezentul regulament și sunt eligibile pentru publicare. Lucrările premiate și lucrările cadrelor didactice vor fi publicate într-un volum cu ISBN, ce va fi transmis în format electronic tuturor participanților.

Înscrierile se fac până pe 15 decembrie, inclusiv.

Mai multe detail despre proiect și lucrările care pot fi trimise găsiți AICI.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.