Anunț oficial! Cum vor învăța elevii după vacanța de Paște

Anunț oficial! Cum vor învăța elevii după vacanța de Paște

Administrația Prezidențială a transmis, joi, o informare ca urmare a întâlnirii președintelui Klaus Iohannis cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. În cadrul acesteia a fost abordat inclusiv subiectul privind modalitatea de derulare și de finalizare a anului școlar 2020-2021, în condiții de siguranță pentru toți participanții la procesul de învățământ, odată cu încheierea vacanței de primăvară, la începutul lunii mai.

"În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare. Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, a transmis Administrația Prezidențială.

O altă temă de discuție abordată joi a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți.

Elevii din clasele terminale vor reveni la cursuri fizice pe 10 mai, iar în intervalul 12 aprilie - 29 aprilie vor participa on-line la toate activitățile didactice. Ceilalți sunt în vacanță până pe 4 mai, inclusiv, cursurile fizice urmând să fie reluate pe 5 mai.

Image
Image
Image