CLASA PREGĂTITOARE. Peste 5.700 de locuri în Prahova. Lista completă a școlilor și numărul de clase aprobate pentru fiecare

locuri pregătitoare prahova 2025
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2025 trebuie înscriși, anul acesta, la clasa pregătitoare. În județul Prahova sunt disponibile 5.728 de locuri, în peste 300 de clase din aproape 250 de unități de învățământ. Prioritate vor avea copiii de la adrese aflate în circumscripția fiecărei școli.

„Copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2025, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare. Copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2025, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare în baza unei recomandări (dacă au frecventat grădinița), respectiv a unei evaluări (dacă nu au frecventat grădinița sau se întorc din străinătate) în vederea înscrierii în învățământul primar.

Evaluarea copiilor aflați în această situație se va face în perioada 10 – 27 martie 2025.

Pentru copiii care au frecventat grădinița recomandarea este eliberată de către grădinița frecventată. Modelul de cerere pentru solicitarea recomandării va fi afișat pe 7 martie pe canalele de comunicare ale inspectoratelor școlare/Inspectoratului Școlar al Municipiului București și ale grădinițelor. 

Pentru copiii care nu au frecventat grădinița sau au revenit din străinătate evaluarea pentru obținerea recomandării se face de către centrele județene de resursă și asistență educațională (CJRAE)/ Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE). Modelul de cerere pentru evaluarea dezvoltării copiilor va fi afișat de CJRAE/CMBRAE pe  7 martie”, au precizat oficialii din Ministerul Educației.

Inspectoratul Școlar Județean Prahova a anunțat că sunt aprobate, în Prahova, 5.728 de locuri la clasa pregătitoare. Peste 1.600 dintre ele sunt la școli din Ploiești, iar aproximativ 250 în unități de învățământ din Câmpina.

Clase de acest nivel vor fi organizate în fiecare localitate din județ, chiar dacă, în unele școli, din cauza numărului mic de copii, ele vor funcționa în regim simultan. Acest lucru înseamnă că „bobocii” vor învăța în aceeași clasă și cu același învățător ca și colegii lor mai mari. Astfel de situații se regsăsesc în general în mediul rural (Cheia - Măneciu, Cosminele, Jugureni, Podgoria-Tătaru, Coțofenești-Vărbilău, Goruna-Cocorăștii Mislii, Nucet-Cornet, Malu Vânăt-Izvoarele, Salcia, Măgura-Șoimari, Ariceștii Zeletin, Conduratu-Baba Ana, Podenii Vechi-Bplțești, Pietriceaua-Brebu, Călugăreni, Chiojdeanca, Cocorăștii Grind-Cocorăștii Colț, Inotești-Colceag, Bărăitaru-Drăgănești, Zănoaga-Dumbrava, Plopeni-Dumbrăvești, Poiana Copăceni-Gura Vitioarei, Valea Cucului-Iordăcheanu, Lapoș, Păcureți, Mehedința-Pidenii Nou, Predeal Sărari, Sălciile, Mislea-Scorțeni, Secăria, Lopatnița-Șoimari, Albești-Paleologu, Nicovani-Valea Călugărească). SUnt, însă, asemenea cazuri și în mediul urban, cum se întâmplă la școlile Dâmbu (orașul Băicoi), Nistorești (orașul Breaza) sau nr. 3 (Câmpina). 

În cazul claselor cu predare simultană, reprezentanții unităților de învățământ se așteaptă să înscrie, la clasa pregătitoare, chiar și 2-3 copii, față de 22, câte locuri sunt într-o clasă completă.

Repartizarea locurilor la clasa pregătitoare, în anul 2025 - 2026, la școlile din Prahova:

 

 

 

 

Image
Image