Consiliul Județean al Elevilor implementează un sistem prin care școlarii să-și poată exprima, anonim, părerea despre profesorii de la clasă

Consiliul Județean al Elevilor implementează un sistem prin care școlarii să-și poată exprima, anonim, părerea despre profesorii de la clasă
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consiliul Județean al Elevilor Prahova anunță lansarea unui nou elev menit să vină în sprijinirea școlarilor. “Consiliul Județean al Elevilor Prahova lansează un formular online, complet anonim, prin care elevii vor putea oferi feedback constructiv cadrelor didactice de la clasă. Formularul este structurat pe 4 părți, și anume: calitatea actului educațional și a evaluării elevilor, relația profesor-elev/elev-profesor și atmosfera la oră, conduita profesorului, și mențiuni, unde elevii își vor putea justifica răspunsurile. Pe această cale, invităm elevii prahoveni să completeze formularul de feedback semestrial și să ofere o evaluare cât se poate de obiectivă profesorilor cu care interacționează zi de zi.

Răspunsurile la acest chestionar vor fi centralizate de către Consiliul Județean al Elevilor Prahova, și trimise mai apoi către unitățile de învățământ preuniversitar din județ, pentru a putea fi analizate de către directori. De altfel, reprezentanții elevilor prahoveni își exprimă deschiderea pentru a colabora atât cu reprezentanții instituțiilor de învățământ preuniversitar din județ, cât și cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, pentru a găsi, împreună, soluțiile pentru problemele cu care elevii se confruntă în timpul orelor de curs”, au explicat reprezentanții CJE.

Aceștia subliniază că, în conformitate cu Statutul Elevului, act normativ aprobat prin Ordinul ministrului educației și cercetării științifice nr. 4742/10.08.2016, elevii au dreptul de a oferi feedback semestrial anonim cadrelor didactice de clasă, prin fișe anonime. Totuși, deși sunt considerați beneficiarii direcți ai actului educațional și au primit acest drept încă din anul 2016, “rare au fost momentele în care elevii chiar au putut să își exprime opinia justificată cu privire la calitatea actului educațional”.

„Mai ales acum, între actorii implicați în sistemul de învățământ ar trebui să existe o strânsă relație de colaborare, astfel încât calitatea actului educațional să se ridice la cele mai înalte standarde. Prin feedback-ul oferit cadrelor didactice, nu numai că elevii își pot exprima opinia sinceră cu privire la modul de desfășurare al orelor de curs, dar pot propune și soluții care, din punctul lor de vedere, ar putea contribui la îmbunătățirea procesului de predare-învățare. Să nu uităm, de altfel, că feedback-ul semestrial adresat cadrelor didactice este un drept al elevilor, iar drepturile noastre nu se negociază”, a declarat Robert Avram, președintele Consiliului Județean al Elevilor Prahova.

 

Image