fbpx

Cursuri suspendate în peste 200 de unități de învățământ, la cererea Consiliilor de Administrație, doar în ultimele 24 de ore

Cursuri suspendate în peste 200 de unități de învățământ, la cererea Consiliilor de Administrație, doar în ultimele 24 de ore

Situația la zi publicată de Ministerul Educației arată că, numai în ultimele 24 de ore, peste 300 de unități de învățământ din țară au trecut la ore on-line. În majoritatea cazurilor, este vorba despre cursuri fizice suspendate în baza deciziilor luate de Consiliile de Administrație ale școlilor și grădinițelor respective.

 

O situație prezentată de edupedu.ro, în baza datelor la zi publicate de Ministerul Educației, arată că sunt 226 de școli închise în ultimele 24 de ore în țară prin decizia Consiliului de Administrație și alte 83 pe baza cazurilor de infectare în rândul cadrelor didactice.

Numai în București sunt aproximativ 100 de unități de învățământ pentru care CA-urile au decis trecerea în on-line.

Pe lista prezentată de edupedu.ro se regăsesc și șapte cazuri din Prahova. Marți seară, CJSU a aprobat o hotărâre privind suspendarea cursurilor în șase unități de învățământ - cinci din Ploiești și una din Blejoi -, pentru 14 zile, la cererea Consiliilor de Administrație.

Cursuri suspendate “în situații justificate de structura și resursele existente”

Un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, emis la 1 octombrie, care stabilește noile scenarii de funcționare a unităților de învățământ, prevede, la art. 3, alin. 2, invocat inclusiv în hotărârea CJSU Prahova de marți seară, că “în situații justificate de infrastructura și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar și în situația în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică în condițiile art. 6. (n.r. – referitor la suspendarea cursurilor la confirmarea unor cazuri Covid în rândul copiilor sau cadrelor didactice)”. Sub incidența acestor prevederi ar intra cele 226 de școli și grădinițe care au trecut la cursuri on-line în ultimele 24 de ore.

Pentru restul, majoritatea în Mehedinți (36), decizia privind trecerea în on-line s-a luat în baza art. 6, alin. 9, potrivit căruia, “la apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin. Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB”.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.