fbpx

Echipa CNMV Ploiești “EUTech”, una dintre cele trei finaliste ale concursului CE “Lider European”- 2022

Echipa CNMV Ploiești “EUTech”, una dintre cele trei finaliste ale concursului CE “Lider European”- 2022

Image
Image

Aproape 400 de echipe de liceeni din toată țara s-au înscris la ediția din acest an a competiției “Lider European”, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației. Dintre acestea, trei au ajuns în finală, iar printre ele se numără echipa CNMV Ploiești, “EUTech”.

 

Echipa care a reprezentat CNMV la concursul Lider European a fost formată din Daria Dicu, Ștefania Istrate, Daria Popescu și Andrei Băzăvan, cei patru liceeni fiind coordonați de prof. Alice Georgescu. Aceasta și echipa de la Liceul Teoretic “Lucian Blaga” din Reghin au fost singurele care au reușit să obțină punctaj maxim.

“Cei trei finaliști invitați la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România pe data de 28 noiembrie pentru a-și disputa locurile pe podium sunt:

Liceul Teoretic «Lucian Blaga» Reghin, cu echipa «We All (Wellbeing Alliance) »

Colegiul Național «Mihai Viteazul» Ploiești, echipa «EUTech»

Colegiul Național «Spiru Haret» Tecuci, cu echipa «Be green. Think green. Act green. »

Cele cinci mențiuni revin următoarelor echipe:

Colegiul Național «Alexandru Ioan Cuza» Galați, cu echipa «Hearty Leaders»

Liceul Tehnologic «Lazăr Edeleanu» Năvodari, cu echipa «Fighting for Wellness»

Colegiul Național «Elena Ghiba Birta» Arad, cu echipa «The Maria's»

Colegiul Național «Ion Luca Caragiale» București, cu echipa «Alter ego»

Liceul de Muzică «Tudor Jarda» Bistrița, cu echipa «Purple Rabbits»", potrivit anunțului oficial făcut de Reprezentanța în România a Comisiei Europene.

Lider European este o competiție care își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor de liceu, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor.

Obiectivul concursului este de a spori și consolida spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de valorile și temele europene.

Competiția îi provoacă pe elevii de liceu să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă problemelor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în domeniile educație, social, cultural, afaceri/ economic și de mediu.

Ediția din acest an a concursului a reunit 387 de echipe.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.