fbpx

Echipa Națională de Robotică a României, AutoVortex, a obținut locul I la Campionatul Internațional din SUA

Echipa Națională de Robotică a României, AutoVortex, a obținut locul I la Campionatul Internațional din SUA

Image
Image

AutoVortex  a obținut locul I la Campionatul Internațional de Robotică din Statele Unite ale Americii, derulat  în perioada 29-30 iulie în Provo, Utah.

 

Elevii au avut misiunea de a asambla un robot care, prin intermediul unor comenzi prestabilite, a trebuit să ducă la îndeplinire o serie de acțiuni, precum preluarea de cuburi și bile, plasarea acestora la diferite înălțimi, și nu în ultimul rând deplasarea robotului pe o perioada de 30 de secunde. Pentru programarea acestuia, elevii au folosit inteligența artificială.

Anul trecut echipa de robotică a câștigat locul I și la Chicago.

“Susținem de doi ani echipa de robotică a României la campionatele internaționale ce se desfășoară în America, Libia și Dubai. La fel ca și în anii trecuți, călătoria campionilor către Statele Unite ale Americii a fost sprijinită de Rompetrol!  Felicitări pentru performanța excepțională și mult succes în continuare”, le-au transmis reprezentanții sponsorului Rompetrol.

Echipa este formată din Andrei Ianis Midache, Theodor Adrian Vasile, Radu Gabriel Dăscălescu, Maria Ioana Dicu, Adrian Florin Hantascu, Elena Maria Vasile şi Răzvan Iacob Milea, pregătiți de asist. univ. Ionuţ Valentin Panea din cadrul ASE Bucureşti și de Ana Andreea Lipianu, studentă la Politehnica Bucureşti.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Sursa foto: Facebook

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.