fbpx

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022 | Șapte medii de 10, în Prahova, înainte de contestații. De la ce școli provin acești candidați

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022 | Șapte medii de 10, în Prahova, înainte de contestații. De la ce școli provin acești candidați

Image
Image

Joi, în jurul orei 10.30, Ministerul Educației a anunțat notele obținute de candidații care au susținut, anul acesta, Evaluarea Națională. În Prahova, 88,5% dintre cei care s-au prezentat la ambele probe ale examenului au avut medii peste 5, iar șapte absolvenți de gimnaziu au obținut 10 pe linie.

 

La Evaluarea Națională au fost înscriși, în județ, 5.805 candidați, dintre care 5.632 s-au prezentat la ambele probe – Limba și literatura română, respectiv Matematică. Dintre aceștia, 648 au avut medii sub 5, iar 4.984, adică 88,5%, peste acest prag.

Lista notelor este deschisă de cei șapte candidați cu 10 pe linie: doi de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” Ploiești și câte unul de la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești, Colegiul Național “Nichita Stănescu” Ploiești, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure, Școala Gimnazială “Andrei Mureșanu” Ploiești și Școala Gimnazială “I. A. Bassarabescu” Ploiești.

Rezultatele pe județ au fost afișate AICI.

Cîmpeanu: "Numărul mediilor peste 5 este la un maxim absolut, în raport cu ultimii 10 ani"

După afișarea notelor, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că la examen s-a înregistrat o prezenţă de 95,5%, în raport cu cei înscrişi. "Cel mai important lucru este că numărul mediilor peste 5 este la un maxim absolut, în raport cu ultimii 10 ani. Peste 80%, este vorba de un procent de 82,3%, mai exact este vorba de 122.166 de elevi care au luate medii peste 5 anul acesta (față de aproximativ 94.000, în 2021), înainte de contestaţii", a adăugat ministrul. 

Rezultatele finale, peste o săptămână

Cei nemulțumiți de rezultate pot depune contestații astăzi, în intervalul orar 16:00 - 19:00, și vineri, pe 24 iunie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

"Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora", a precizat Ministerul Educației.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

 

 

 

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.