fbpx

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022 | Nicio medie de 10 și doar 76,6% dintre medii peste 5, în singurul județ în care corectarea lucrărilor a fost digitalizată

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022 | Nicio medie de 10 și doar 76,6% dintre medii peste 5, în singurul județ în care corectarea lucrărilor a fost digitalizată

Image
Image

Evaluarea Națională din acest an a însemnat și o premieră pentru sistemul de învățământ românesc. În județul Dâmbovița a fost implementat un proiect-pilot de corectare digitalizată a lucrărilor.

 

Rezultatele înregistrate în Dâmbovița, la Evaluarea Națională, sunt semnificativ sub media pe țară. Din cei 3.675 de candidați prezenți, doar 2.814 au obținut medii peste 5, ceea ce înseamnă 76,57%.

De asemenea, niciunul dintre cei care susținut examenul nu a luat media 10.

Pentru comparație, la nivel național, rata mediilor peste sau egale cu 5 a fost 82,3% (122.166 elevi), în creștere semnificativă față de anul trecut (76,8% - 94.660 de elevi).

Vezi AICI detaliile privind statistica la nivel național.

Rezultatele pe județ, înainte de contestații, au fost publicate AICI.

Statisticile din Dâmbovița sunt important de analizat, având în vedere că, în premieră în România, în acest județ a fost implementată, în 2022, corectarea digitalizată. Sistemul va fi folosit și la Bac, în Călărași, iar de anul viitor ar putea fi extins la nivel național.

“Profesorii corectori vor primi informatizat lucrările, nu vor mai corecta la aceeași masă, nu se vor cunoaște unul cu celălalt, și atunci, sigur că da, și relevanța notelor va putea să înregistreze un plus”, explica, înaintea examenelor naționale, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu privire la ce presupune acest mod de corectare a lucrărilor.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!   

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.