fbpx

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022 | Opt candidați din Prahova au obținut medii între 1 și 2

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022 | Opt candidați din Prahova au obținut medii între 1 și 2

Image
Image

Conform rezultatelor inițiale la Evaluarea Națională, afișate joi dimineață de Ministerul Educației, 648 dintre candidații prahoveni au avut medii sub 5.

 

Metodologia admiterii la liceu le permite candidaților să se înscrie și să participe la repartizarea computerizată pentru clasa a IX-a indiferent de media obținută la Evaluarea Națională. Aceasta reprezintă 80% din media de admitere și va determina clasa și liceul la care este admis fiecare absolvent de gimnaziu. Însă, în Prahova, 648 dintre candidați, adică 11,5% dintre cei care s-au prezentat la EN2022, se vor înscrie având medii între 1 și 4,99. De fapt, opt dintre ei au șansa să intre în clasa a IX-a deși, la examen, au luat puțin peste punctajul acordat din oficiu.

Cele mai mici note obținute în județ, în această sesiune, sunt de 1,20. Cu atât au fost punctate, la Limba și literatura română, două lucrări ale unor candidați de la Școala Gimnazială nr. 19 Ploiești și Școala Gimnazială sat Pietriceaua, comuna Brebu. Cei doi au încheiat examenul cu medii de 1,85, “săltate” de nota la Matematică: 2,50.

Școala nr. 19 Ploiești este și singura din Prahova care a dat doi absolvenți cu medii între 1 și 2. De fapt, aici, din cei cinci înscriși la EN 2022, niciunul nu a luat medie peste 3.00.

În total, opt astfel de medii, între 1 și 2, pe listele din județ, după anunțarea rezultatelor inițiale. În afara candidaților de la școlile amintite, rezultate similare au avut absolvenți de gimnaziu de la Școala Poseștii – Pământeni (com. Posești), Școala Strejnicu (com. Tg. Vechi), Școala “Nichita Stănescu” (com. Ceptura), Liceul “Carol I” Plopeni și Școala “Spirea Sorescu” Zamfira.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 30 iunie.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.