fbpx

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023. Simularea probelor are loc săptămâna viitoare

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023. Simularea probelor are loc săptămâna viitoare

Image
Image

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023.  În perioada 20 - 29 martie, la nivel național are loc simularea probelor de examen, pentru viitorii absolvenți de gimnaziu. 

 

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, proba la Limba și literatura română va avea loc luni, pe 20 martie, iar cea la Matematică se va desfășura a doua zi, pe 21 martie.

Acestea vor fi urmate, miercuri, de proba la Limba și literatura maternă.

Elevii de clasa a VIII-a vor afla rezultatele pe 29 martie.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023. Cum se vor desfășura probele de săptămâna viitoare

Testările vor începe la ora 9.00, cu distribuirea subiectelor în fiecare sală de clasă. Accesul elevilor în săli va fi permis până cel târziu la 8.30. Fiecare candidat va avea la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor.

Regulile de acest fel sunt impuse în cadrul simulărilor pentru a-i obișnui pe elevi cu atmosfera în care vor susține examenul din vară. Un alt obiectiv al testărilor din această perioadă este optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. "Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară.  Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați", menționează Ministerul Educației.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

 

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.