FOTO și VIDEO 🎦 ZILELE ROBOTICII. Meciuri amicale între roboți, schimb de experiență între programatori și demonstrații incredibile pentru spectatori

zilele roboticii ploiesti 2022
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

În perioada 18-20 noiembrie, la Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploiești, s-a desfășurat evenimentul ,,Zilele Roboticii”, organizat de echipele de robotică Ro2D2 (Colegiul Național “Mihai Viteazul” Ploiești) și InfO(1) Robotics (Colegiul Național “I.L.Caragiale”), în proiectul “Către generația viitorului prin educația STEM”, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Prahova.

Pe parcursul celor trei zile, sala a fost invadată de roboțeii creați și programați de echipele participante, care au susținut sesiuni demonstrative cu roboți FTC, roboți Lego Mindstorm și Arduino. Roboții s-au întrecut în cadrul unor meciuri amicale, care au adus un aer competițional evenimentului, spre bucuria  publicului entuziasmat.

Mentorul echipei Ro2D2, Mihaela Istrate, conferențiar universitar la Universitatea Româno-Americană , ne-a dezvăluit din secretele care stau în spatele acestei lumi aproape desprinse din science fiction și cum poate ajunge un copil să facă astfel de invenții: ”Este vorba despre pasiunea elevilor pentru educație STEM aplicată, un acronim pentru Science, Technology, Engineering and Mathematics, care pune în aplicare toate noțiunile teoretice dobândite de copii în școală. Pasiunea există, toți sunt elevi în clasele de matematică-informatică intensiv și au descoperit singuri cum se construiesc aceste proiecte. Ei fac programare, fizică și matematică, printează 3D și își pun problema rezistenței materialelor. De câțiva ani colaborăm cu Muzeul Județeande Științele Naturii Prahova și participăm la evenimentul european Noaptea Cercetătorilor, unde împărtășim din pasiunea pentru educație STEM, am fost în tabere de vară pentru copii, cu roboți Lego și Arduino. Pentru viitor ne-am dori să dezvoltăm un hub de tehnologie care să ofere și ore de programare, robotică, printare 3D.

În cadrul acestui proiect am dezvoltat un parteneriat cu Grădina Botanică Bucov, unde echipa a creat un sistem de irigații. Copiii și-au găsit singuri informațiile, au utilizat un robot Arduino și ultima fază în care suntem acum este realizarea unei aplicații pentru device-uri mobile, care să permită controlul de la distanță pentru udarea plantelor din sera Grădinii Botanice”, a dezvăluit aceasta.

{showtime 137}

Proiectul pentru Grădina Botanică și mascota echipei Ro2D2 a fost prezentat de unul din membrii echipei, Alexandru Dragu, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul”, care este pasionat de roboți din primul an de gimnaziu.

La demonstrațiile de la “Zilele Roboticii” Ploiești au participat 22 de echipe din mai multe orașe ale țării, precum Arad, Gherla, Galați, Buzău, Câmpulung, București, Târgoviște, care și-au prezentat creațiile și s-au întrecut în meciuri amicale, urmărind toate etapele din competițiile oficiale. Evenimentul a fost nu doar un demo, ci și un mod de învățare din speech-uri motivaționale, mentorat și ateliere.

Acest antrenament binevenit pregătește echipele pentru  competiția regională din februarie și campionatul național din 24-26 martie 2023. De fapt ei sunt deja cu toții câștigători, prin realizările lor de necontestat într-un domeniu al viitorului.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image