Greva generală modifică și calendarul înscrierii la clasa pregătitoare

greva inscrieri clasa pregătitoare
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

GREVA GENERALĂ. Dosarele depuse în prima etapă de înscriere la pregătitoare nu pot fi analizate în termenul stabilit inițial, din cauza protestului care a blocat activitatea în învățământ. Ministerul Educației a operat, așadar, modificări, în speranța că lucrurile vor reveni la normal în câteva zile.

 

Vineri, reprezentanții Ministerului Educației au anunțat că au trimis spre publicare, în Monitorul Oficial, ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului înscrierii în învățământul primar 2023 - 2024.

"În perioada 3 - 18 mai au fost depuse și validate cererile de înscriere de către părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali.

Pentru următoarea perioadă, referitor la înscrierea în învățământul primar 2023 - 2024, vă comunicăm următoarele:

Pentru prima etapă de înscriere:

 • în perioada 29 mai - 6 iunie 2023, vor avea loc:

  • procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;

  • repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere;

  • afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere. 

Pentru a doua etapă de înscriere:

 • în perioada 6 - 12 iunie vor avea loc:

  • depunerea, la unitatea de învățământ, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinși în etapa anterioară;

  • validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

 • În perioada 13 - 19 iunie vor avea loc:

  • procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere;

  • afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

În perioada 1 - 8 septembrie 2023, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ", se arată în comunicatul de vineri al Ministerului. 

Din cauza grevei, au fost amânate și evaluările naționale la clasa a VI-a. Acestea au fost reprogramate pentru săptămâna viitoare, dar rămâne de văzut dacă vor putea fi organizate.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image
Image