Licitație pentru dotarea cu mobilier a 81 de școli și 5 cluburi ale copiilor din Prahova

Licitație pentru dotarea cu mobilier a 81 de școli și 5 cluburi ale copiilor din Prahova
Consiliul Județean Prahova a lansat o licitație pentru dotarea cu mobilier a 81 de școli și 5 cluburi ale copiilor, din fonduri europene (Foto: arhiva CJPH)
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Consiliul Județean Prahova a lansat o licitație de 24,8 milioane de lei fără TVA pentru dotarea cu mobilier a 81 de școli și 5 cluburi ale copiilor, din fonduri europene, în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR.

Licitația, publicată zilele trecute în SEAP, vizează dotarea a 81 de unități de învățământ și 5 unități conexe, din 59 de localități din Prahova. Procedura de achiziție face parte dintr-un proiect mai amplu, denumit „Școli Motivante Adaptate Ritmului Tehnologic - PH SMART”, care are o valoare de 101 milioane de lei și e finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, în cadrul Componentei C15 - Educație.

Proiectul vizează dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională, echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic, asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ și asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Licitație pentru dotarea cu mobilier a peste 80 de școli din Prahova

Valoarea maximă alocată la această procedură de selecție este de 24.831.570 de lei, fără TVA, echivalentul a aproximativ 5 milioane de euro.

Termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost fixat pe 13 februarie.

Depunerea proiectului european pentru dotarea cu mobilier a mai multor școli din Prahova a fost aprobată de Consiliul Județean prin Hotărârea 55 din martie 2023, iar proiectul a fost declarat câștigător în luna iulie.

Administrația județeană s-a asociat, conform aceleiași hotărâri, cu primăriile din orașele Azuga, Boldești-Scăeni, Breaza, Bușteni, Comarnic, Plopeni, Slănic și Vălenii de Munte și comunele Aluniș, Ariceștii Rahtivani, Ariceștii Zeletin, Baba Ana, Bărcănești, Bătrâni, Bertea, Boldești Grădiștea, Bucov, Cărbunești, Ceptura, Cerașu, Chiojdeanca, Ciorani, Colceag, Cosminele, Drăgănești, Dumbrăvești, Fântânele, Filipeștii de Pădure, Florești, Fulga, Gura Vadului, Iordăcheanu, Lapoș, Lipănești, Măneciu, Mănești, Păulești, Plopu, Podenii Noi, Poiana Câmpina, Poienarii Burchii, Predeal Sărari, Provița de Jos, Provița de Sus, Râfov, Salcia, Sălciile, Sângeru, Scorțeni, Secăria, Șirna, Ștefești, Surani, Talea, Telega, Vâlcănești, Valea Călugărească și Valea Doftanei.

De asemenea, cele cinci unități conexe incluse sunt Palatul Copiilor din Ploiești, Clubul Sportiv Școlar Ploiești și cluburile copiilor din Câmpina, Comarnic și Vălenii de Munte.

Image